ye-logo.v1.2

Батьківські побори у школах Хмельницького мають повністю зникнути, - Олександр Симчишин

Суспільство 2667
Міська влада хоче повністю позбутися батьківських благодійних внесків
Міська влада хоче повністю позбутися батьківських благодійних внесків. Фото: svitua.com.ua

Міський голова звітує про роботу у прямому ефірі.

 У Хмельницькому намагаються повністю позбутися батьківських внесків у школах і дитячих садочках. Як розповів міський голова Олександр Симчишин у прямому ефірі на сайті «Є», вчителям наполегливо забороняють збирати гроші з батьків.

«Я намагався підходити до освіти як людина, яка пропрацювала в галузі, і як батько, щоб мінімізувати батьківські побори. Мої знайомі з сусіднього міста зрозповіли, що заплатили на початку року 2,5 тисячі гривень батьківського внеску. У нас же, якщо ще збереглася погана традиція фондів класів, є ще випадки, коли люди здають 500-600 гривень. Але це набагато менше. Дасть Бог, що далі здавати ніхто не буде», - зазначив Олександр Симчишин.

З його слів, цього року на освіту змогли виділити 26,7 мільйона гривень. Кошти виділили на закупівлю спортивного інвентарю, парт, заміну вікон, туалети, мультимедійні комплекси.

«Якщо збережемо таку тенденцію, як в цьому році, то за каденцію суттєво оновимо заклади, і збирати гроші взагалі не потрібно буде. Хіба що на подарунки нашим дітям на День захисника України. Вчителям ми наполегливо забороняємо збирати гроші, але ж не можемо заборонити здавати», - додав міський голова.

Також міський голова зазначив, що пишається тим, що за 9 місяців у місті змогли побудувати дитячий садочок і продовжують будувати дошкільні заклади в Лезневому, на Озерній, також триває реконструкція колишнього басейну в дитячий садочок у Гречанах. Крім того, Олександр Сергійович зауважив, якщо заплановане виконають, то закриють 100 відсотків питання по дошкільнятах у Хмельницькому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую