ye-logo.v1.2

“Ліки на тумбочку”: у Хмельницькому хворих частково забезпечують безкоштовними медикаментами

Суспільство 2345

У травмпункти обласного центру їдуть люди із районів.

Кілька місяців тому в обласному центрі запрацювала так звана прогарама “Ліки на тумбочку”. У прямому ефірі сайту “Є” міський голова Олександр Симчишин пояснив, що хворим із бюджету виділили по 300-400 гривень на закупівлю ліків.

“Хворі безкоштовно забезпечені ліками: на 300 гривень в терапевтичному відділені, на 400 гривень в хірургічному. Вже понад 2100 хворих отримали таку допомогу, це так званий соцпакет”, - каже мер.

За його словами, з початку роботи безкоштовних травмпунктів, до них звернулося близько 24 тисяч осіб. З них у дитячий - більше 11 тисяч дітей.

“До обласного центру їдуть з Ярмолинець, Летичева, Деражні, тому що знають, що в Хмельницькому травмвпункт безкоштовний. Зросла і кількість звернень в півтора рази, у порівняні з минулим роком. Ми змогли зробили у Хмельницькому безкоштовним МРТ, але тільки для хмельничан і тільки за направленням від лікаря”, - каже Олесандр Симчишин.

Додає, що майже 12 тисяч малозабезпечених і хворих людей отримали матеріальну допомогу з міського бюджету. Мінімальна сума складала 500 гривень, максимальна - 10 тисяч гривень. 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую