Гаряча тема:
- Війна
Хочу пригостити вас смачними, соковитими, ніжними печінковими оладками. Запевняю вас, ТАКИХ ви ще не пробували. А спробувавши раз – лише їх і готуватимете. Як на мене, оладки навіть смачніші, ніж печінковий тортик.
Інгредієнти:
400 г печінки (будь-якої, у мене свиняча),
2 яйця,
2 цибулини,
150 мл молока,
0,5 ч л. соди+1 ст. л. сметани (погасити соду в сметані),
сіль, перець, хмел-сунелі,
мускатний горіх, куркума,
8-9 ст. л. борошна.
Соус:
0,5 склянки сметани,
2 цибулини,
3-4 зубки часнику,
100 мл вершків,
сіль,
дрібка цукру, перець.
Приготування:
Печінку замочити на ніч (краще в молоці, але можна і у воді). Зранку промити змолоти разом із цибулею на м'ясорубці двічі (я ретельно збила в блендері-млинку). Змішати печінкову масу з яйцями, молоком та борошном. Додати соду, погашену в ложці сметани. Присмачити спеціями та сіллю (можна додати дрібку цукру).
Смажити оладки на олії в звичайний спосіб із обох сторін до зарум’янювання.
Скласти в каструлю.
Приготувати соус: спасерувати дрібно нарізану цибулю на рослинній олії. Коли вона стане прозорою, додати подрібнений часник.
Перемішати й влити сметану. Трохи посолити, присмачити цукром та перцем. Влити вершки й довести соус до кипіння.
Залити соусом оладки.
Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15-20 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соус практично весь просочиться в оладки. В результаті вони стають ніжними-ніжними. Ні запаху, ні смаку часнику немає. Гарнір підійде будь-який.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: