ye-logo.v1.2

Вбивство 17-річної давнини: довічно засуджений може вийти на волю

Кримінал 4601

Хмельницький міськрайонний суд почав перегляд справи вбивства двох людей в барі «Ідеал», який колись був у Хмельницькому.

30 листопада 1999 року в Хмельницькому на вулиці Проскурівській, 6 (на той час там був бар «Ідеал») було застрелено двох працівників закладу. Ще один отримав поранення. Правоохоронці того ж вечора затримали Арсенія Прокоф’єва, якого в 2001 році було засуджено до довічного позбавлення волі Одеським судом.

Минуло вже майже 15 років, як Арсеній Прокоф’єв відбуває довічний термін. Але, не виключено, що він вийде на волю. Звісно, за умови, якщо Хмельницький міськрайонний суд, який почав новий розгляд цієї справи, змінить йому термін покарання.

«Перегляд справи відбувається в зв’язку із нововиявленними обставини, - каже адвокат Прокоф’єва Олена Панченко. – Шість років тому я знайшла свідка, якого ніхто не допитував. Це ключовий свідок, завдяки свідченням якого були призначені численні експертизи, які доводять, що мотиви вбивства та обставини були іншими, ніж раніше встановлено».

Адвокат довічно засудженого гортає купу документів, серед яких і експретизи, в яких висновок – Прокоф’єф стріляв лежачи. «У 2001 році суд, врахувавши свідчення пораненого працівника бару, встановив, що Арсеній стріляв стоячи. Тобто, навмисно. Свідок, якого навіть не допитували, розповів інше, - каже Олена Панченко. – Він разом із Прокоф’єфим зайшли до бару попити кави. Вони на той момент перебували в розшуці за розбої в Одеській області. Тому сіли тихенько та намагалися не привертати уваги до себе. Утім, між ними та офіціантами виник конфлікт. Згодом, в одному з приміщень закладу, Арсенія почали бити руками та ногами працівники закладу. І, як встановили нові експертизи, Прокоф’єф відстрілювався лежачи. Тобто, це було не навмисне вбивство. Він й досі кається, визнає, що вбив двох людей і одну поранив, але каже, що не хотів цього робити. Арсеній погоджується нести відповідальність за скоєне».

Якщо Хмельницький міськрайонний суд встановить, що Арсеній Прокоф’єв у 1999 році вбив двох людей не навмисно, то йому можуть призначити покарання – 15 років ув’язнення. Оскільки він вже провів цей термін за гратами, то одразу ж може вийти на волю.

Утім, перше слухання справи завершилося, по суті, так і не розпочавшись. А все через те, що до суду, окрім засудженого та його адвоката, не з’явилися ані потерпілі, ані представник прокуратури. Тому розгляд справи відклали на 26 грудня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую