ye-logo.v1.2

Отруєння на фестивалі у Кам’янці: ще у 8 дітей виявили дизентерію

Суспільство 1876
 63 особи продовжують лікування в стаціонарних відділеннях
63 особи продовжують лікування в стаціонарних відділеннях. Фото: unian.ua

Кількість потерпілих досі встановлюється.

Станом на 28 листопада, серед осіб, які брали участь у фестивалі «Перлина Кам’янця» у Кам’янці-Подільському, внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції постраждало 110 дітей та 19 дорослих. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Як зазначили у відомстві, після повернення додому 63 людини продовжують лікування в стаціонарних відділеннях Івано-Франківської, Київської, Одеської, Сумської, Миколаївської, Харківської, Черкаської, Чернігівської областей та м. Києва.

У готельно-ресторанному комплексі «Ксенія» у м. Кам’янець-Подільський та с. Врублівка Кам’янець-Подільського району, де жили і харчувалися діти, виявили ряд численних порушень санітарного законодавства.

Розпорядженнями керівників територіальних органів Держпродспоживслужби у Хмельницькій області тимчасово призупинено функціонування цих закладів. За фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи та до суду.

У 18 дітей минулого тижня підтвердили дизентерію. За словами фахівців, у готелі не дотримувались елементарних санітарних вимог, овочі і фрукти купували на місцевому ринку без жодних відповідних документів фахівців. За результатами лабораторних досліджень, у 8-ми постраждалих дітей та у 2-х дорослих виділено ідентичний збудник в Одеській області, Миколаївській та Черкаській областях. Лабораторні дослідження тривають.

Нагадаємо, дітей, які отруїлися на фестивалі, госпіталізували прямо з потяга. Поліція Кам’янця відкрила кримінальне провадження через масове отруєння.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую