ye-logo.v1.2

Відтепер Хмельницький співпрацюватиме з польським містом Влоцлавеком

Суспільство 2581
Марек Войтковскі переконаний, що угода посприяє активній співпраці міст у майбутньому
Марек Войтковскі переконаний, що угода посприяє активній співпраці міст у майбутньому. Фото: автора

Міські голови Хмельницького та Влоцлавека підписали лист про наміри співробітництва.

Сьогодні до Хмельницького приїхала делегація з сусідньої Польщі, а саме – з Куяво-Поморського воєводства. Це  віце-губернатор воєводства Свавомір Копищ, президент Влоцлавека Марек Войтковскі, представники бізнесу, фермери, представники промисловості та керівництво індустріального парку.

Разом з представниками місцевої влади вони обговорили можливе співробітництво, а також підписали угоду про налагодження співпраці між містами Влоцлавеком та Хмельницьким.

«Ми раді, що Україна вийшла на шлях до Європи. Ми вже декілька років спостерігаємо за тим, як у вас тут відбуваються зміни, і це зміни на краще, – сказав Марек Войтковскі, президент Влоцлавека. – Нас цікавить співпраця в нових галузях діяльності, і ми раді будемо допомогти. Я переконаний, що після підписання цієї угоди, ми матимемо реальні бізнес-наслідки».

Міські голови підписали лист про наміри співробітництва.

«Сьогодні ми підписали договір про співробітництво і партнерство, а далі вже буде відбуватися зустріч бізнес-кіл і вироблення чітких пропозицій. В майбутньому ми зможемо співпрацювати у бізнес сфері, в гуманітарній сфері, в освіті (вже навіть цього літа Куяво-Поморське воєводство приймало хмельницьких дітей), а також у спортивній і культурній сферах, – розповів Олександр Симчишин, міський голова Хмельницького. – Нам також дуже цікавий досвід діяльності індустріального парку, який функціонує у Влоцлавеку і допомагає розвивати промисловість. І зараз ми вишуковуємо можливість створення такого парку в Хмельницькому, або десь поблизу міста».

Індустріальний парк у Влоцлавеку займає площу 15,3897 Га. Фото: wyborcza.pl

Відповідно до Закону України «Про індустріальні парки», індустріальний парк – облаштована відповідною інфраструктурою територія, у межах якої учасники можуть здійснювати господарську діяльність у сфері переробної промисловості, а також науково-дослідну діяльність, діяльність у сфері інформації і телекомунікацій (п. 3, ст. 1).

Влоцлавек – місто в Куявсько-Поморському воєводстві (Польща).


 

Коментарі:

Ivanka 30.03.2021 16:04

Рекомендую сертифікаційні курси польської мови, для легкої та продуктивної співпраці з Польщею. https://imclasses.com/

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую