ye-logo.v1.2

Посадовці Держгеодастру області незаконно передали 9 гектарів земель водного фонду

2156
Прокуратура області виявила незаконну схему заволодіння землями водного фонду
Прокуратура області виявила незаконну схему заволодіння землями водного фонду. Фото: з архіву

Вартість ділянки більше 1 мільйона гривень.

Службові особи одного із відділів Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області підробили документи і передали землі водного фонду у приватну власність. У прокуратурі області кажуть, що ділянки знаходяться на території Гелетинецької сільської ради Хмельницького району.

“Посадовці достовірно знали, що земельні ділянки площею понад 9 гектарів вартістю більше 1 мільйона гривень є землями водного фонду і не можуть передаватись у приватну власність, підробили документи щодо їх належності до земель сільськогосподарського призначення та надали 5 громадянам для ведення особистого селянського господарства. У межах цих самих земель ще 5 ділянок загальною площею майже 6 гектарів вартістю близько 700 тисяч гривень також вибули з державної власності внаслідок підроблення документів, що посвідчують право приватної власності на них. В подальшому на зазначених землях облаштовали став для рибогосподарських потреб”, - зазначають у прокуратурі області.

Так, 24 листопада прокуратура області розпочала кримінальне провадження за частиною 4 статті 190, частинами 1, 4 статті 358, частиною 2 статті 364, частиною 2 статті 366 КК України за фактами шахрайства, підроблення та використання таких документів, а також зловживання службовим становищем, вчинених з метою заволодіння земельними ділянками водного фонду.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую