clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Після спалаху інфекції у Кам’янці фахівці розробили 6 порад для ресторанів, як не отруїти людей

Працівники закладів мають дотримуватись санітарних вимог

Працівники закладів мають дотримуватись санітарних вимог. Фото: prohotelia.com.ua

Прості правила зможуть зберегти здоров’я відвідувачів.

Аби не допустити подібного спалаху інфекції як на фестивалі у Кам’янці-Подільському, фахівці Хмельницького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я надали поради для керівників закладів громадського харчування, як не допустити отруєння.

Нагадаємо, станом на 30 листопада серед осіб, які брали участь у фестивалі «Перлина Кам’янця», внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції за медичною допомогою звернулась 141 людина, з яких 120 – це діти. За даними МОЗ України, з початку 2016 року в країні зареєстровано 140 спалахів гострих кишкових інфекцій, шість з яких - на території Хмельницької області. Усього постраждало 2666 людей, де 1222 - діти.

Фахівці рекомендують:

1. Категорично заборонити прийом (закупівлі) харчових продуктів без наявності супровідних документів, що засвідчують їх безпеку для здоров’я людини (висновки санітарно-епідеміологічної експертизи, декларація виробника, ветеринарні довідки, тощо);

2. Категорично заборонити допускати до роботи працівників, які не пройшли обов’язкового медичного профілактичного огляду, а також з ознаками захворювань на ГРВІ та розладами кишково-шлункового тракту;

3. Забезпечити умови для дотримання правил особистої гігієни персоналом та відвідувачами (в т.ч. наявність безперебійної подачі холодної та гарячої проточної води);

4. Забезпечити належний контроль за умовами зберігання харчових продуктів, наявністю холодильного обладнання, дотриманням технологічного процесу при виготовленні харчових продуктів та термінів їх придатності (в т.ч. наявності в холодильниках термометрів, а також обов’язкового дотримання товарного сусідства);

5. Забезпечити кваліфіковане використання працівниками миючих та дезінфікуючих засобів, створення їхнього необхідного запасу (використовувати миючі та дезінфікуючі засоби, які дозволені МОЗ України для цих цілей);

6. Забезпечити проведення гігієнічного навчання для працівників.

Нагадаємо, одразу після фестивалю дітей, які поверталися додому, госпіталізували прямо з потяга. Поліція Кам’янця відкрила кримінальне провадження через масове отруєння, готель "Ксенія" тимчасово закрили. Фахівці виявили там збудника дизентерії «шигела Зоне». 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 05.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31