ye-logo.v1.2

На Хмельниччині зареєстровано понад 2 тисячі підприємств, які забруднюють довкілля

Економіка 1738
Екоризикові підприємства, як правило, сумлінно сплачують екоподаток
Екоризикові підприємства, як правило, сумлінно сплачують екоподаток. Фото: golosno.com.ua

Вони сплачують екологічний податок.

На обмеження впливу господарської діяльності бізнес Хмельниччини спрямував 23 мільйони гривень екологічного податку. Про це повідомили у фіскальній службі області.

Як відзначають фіскальники, це майже у півтора разу більше, якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року. Із загальної суми надходжень на охорону довкілля до місцевих бюджетів краю надійшло 18,5 мільйона гривень, до державного бюджету – 4,6 мільйона гривень.

«На сьогодні у територіальних органах фіскальної служби Хмельниччини зареєстровано понад 2 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку. Екоризикові підприємства, як правило, сумлінно сплачують екоподаток, 80 відсотків якого розподіляється саме до бюджетів громад», - розповів керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Анатолій Марценюк.

Нагадаємо, статус платників екологічного податку визначений статтею 240 Податкового кодексу України. На сьогодні екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую