ye-logo.v1.2

Хмельницькі медики зібрались на перший загальноміський форум

Суспільство 3884
Загальноміський медичний форум провели у Хмельницькій торгово-промисловій палаті
Загальноміський медичний форум провели у Хмельницькій торгово-промисловій палаті. Фото: автора

На форумі обговорили пріоритетні напрямки розвитку охорони здоров’я.

Сьогодні, 3 грудня, у Хмельницькому вперше провели загальноміський медичний форум. Його назва - «Пріоритетні напрямки розвитку охорони здоров’я міста Хмельницького на період 2017-2021 років». Зібрались на форум медпрацівники та керівники міста. У планах – обговорити існуючі проблеми охорони здоров’я та розробити концепції для їх вирішенням.

«Ми зібрались, щоб обговорити проблемні моменти системи охорони здоров’я. Хочемо знайти спільні рішення проблем. Якщо порівнювати здоров’я наших хмельничан, із загальноукраїнськими показниками, то все не настільки погано. Багато в чому ми лідируємо. Серед усіх існуючих проблем, Хмельницький лідер по чергах в поліклініках. Тут ми пасемо задніх. Ми серед лідерів з оплати медичних послуг, і що цікаво, у більшості випадків, ця оплата не офіційна. Маємо розуміти, що якщо є якась оплата, то вона має бути через банк, а якщо послуги безкоштовні - гроші не мають брати», - каже начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

Головний медик Хмельницького зазначає, що цю думку донести до людей за один день не вдасться. Це тривалий процес, який має супроводжуватись соціальною рекламою, профілактичною роботою лікарів. Розповідає, що згідно із новою медичною реформою «гроші будуть ходити за пацієнтом».

Борис Ткач каже, що "гроші будуть ходити за пацієнтами"

«Медики будуть зацікавлені, щоб до них приходили не хворі пацієнти, на яких потрібно витрачати гроші, а здорові. Людина має право вибирати собі лікаря якого забажає. Згідно із реформою, пацієнт підписуватиме договір з медпрацівником, який його буде обслуговувати. Чим більше лікар прийматиме пацієнтів, тим більшу матиме заробітну плату» - зазначає начальник управління охорони здоров’я.

Борис Ткач запевняє, що висококваліфіковані лікарі у Хмельницькому є. Не вистачає лише педіатрів.

«Ми провели кілька форумів пов’язаних з підготовкою програм галузевих, або з підготовкою розвитку стратегії міста. Хочемо щоб програма не писалася кількома чиновниками. Завдяки форуму кожен може внести свою пропозицію в програму охорони здоров’я на наступні 5 років. Присутні - це лікарі-практики, ті, які знають, що робити, бо мають власний досвід і можуть запропонувати цікаві ідеї. Таким чином програма не буде формальною. Результати форуму обговорять депутати і на сесії міської ради буде документ, який зможе покращити охорону здоров’я міста», - зазначає міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Медики вирішували, якою буде охорона здоров'я найближчих 5 років

Загалом форум розділили на дві великих частини. У першій – заслухали доповідачів, які розповіли про стан здоров’я хмельничан, сімейну медицину та представили програму розвитку охорони здоров’я на найближчі 5 років. Друга – це дискусійна частина, обговорення усього почутого, робота в секціях та підготовка пропозицій.

На форум прийшло чимало хмельницький лікарів

 Згідно із медичною реформою лікарі будуть працювати за іншою системою


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую