ye-logo.v1.2

Хмельницький серед міст-лідерів, де пацієнти займаються самолікуванням і зловживають алкоголем

Здоров'я 3307

Такими є результати соціологічного опитування «Асоціації міст України».

У липні цього року в обласному центрі фахівці провели соціологічне опитування. Виконали його на замовлення «Асоціації міст України» у 9 містах нашої держави. Проводилось опитування серед 100 пацієнтів та 10 експертів. Начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач на загальноміському медичному форумі розповів, що експертами були працівники охорони здоров’я, а імена пацієнтів – це секрет дослідження.

«Згідно із опитуванням у Хмельницькому ігнорують рекомендації медиків. Ми займаємо перше місце, де пацієнти зволікають із зверненням до лікаря із явними симптомами хвороби та зловживають тютюнопалінням. Також, Хмельницький входить до числа міст-лідерів, де пацієнти найчастіше займаються самолікуванням і зловживають алкоголем», - додає Борис Ткач.

За його словами, якщо порівнювати народжуваність з попередніми роками, то вона в місті зменшується. Коли зрівнювати народжуваність Хмельницької області та України то вона на непоганому рівні.

«Смертність у місті також зростає, але по області не настільки висока. Поширеність захворювань не відрізняється від загальноукраїнських. На першому місці серед дорослих хмельничан це хвороби кровообігу, органів дихання і травлення. Маємо проблеми із цукровим діабетом, його показники одні з найвищих в Україні. Багато хворих на онкологічні захворювання. Тут важливе раннє виявлення захворювання. Діти найчастіше мають проблеми із органами дихання», - стверджує начальник управління охорони здоров’я.

На здоров’я людини найбільше впливають біологічні чинники, спосіб життя і стан навколишнього середовище. Лише на 10% самопочуття людини залежить від медичних чинників.
 

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:29

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую