ye-logo.v1.2

Люди доброї волі: у Хмельницькому відзначили волонтерів

Суспільство 4720

Активістів нагородили подяками та квітами.

Сьогодні, 5 грудня, увесь світ відзначає День волонтера. На Хмельниччині волонтерський рух набрав обертів із початком АТО. Упродовж майже трьох років подоляни поспішають допомогти військовим. Підприємці, громадські організації, артисти, студенти і навіть школярі — долучаються усі. Ця допомога не тільки фінансова, дітлахи з усієї області власними руками виготовляють воїнам обереги, печуть випічку, малюють листівки.

Аби подякувати волонтерам Хмельниччини за роботу, в обласному центрі культури і мистецтв зібралися керівники області, облдержадміністрації та навіть поліцейські. Майже усіх нагородили подяками, квітами та щирими словами захоплення їх щоденною роботою.

“Волонтерство - це світовий тренд. Волонтери у всьому світі допомагають вирішити ті питання, які не зовсім вдається державі. Це допомога безхатькам, тваринам, в соціальних клініках. В Україні волонтерство набуло іншого забарвлення, це ще один рід військ, який надзвичайно важливий для нашої майбутньої перемоги. Казати, що зараз вже можна зупинитись, не варто. Звичайно, держава робить дуже багато і той поступ, який ми зараз бачимо, радикально відрізняється від того, що було кілька років тому, коли армію просто грабували”, - зазначає співак та волонтер Віктор Шайда.

 Волонтери зібрались в обласному центрі культури і мистецтв

Згадує той час, коли вони із артистами об'єднались, щоб займатись волонтерською діяльністю. Каже, що тоді ніхто нізким не домовлявся. Насправді допомагати бійцям співаку дуже подобається, хоча й займає чимало часу.

На Хмельниччині волонтерський рух набрав обертів із початком АТО

“Я востаннє був на сході рік тому, але колеги,  волонтери з ГО “Мистецька сотня “Гайдамаки”” щомісяця збираються і їдуть в АТО. Я зосередився на тому, щоб збирати допомогу тут”, - додає Віктор Шайда.

Артем Харченко показує свою нагороду

На нагородження завітав і відомий юний хмельницький волонтер Артем Харченко. Хлопець попри свою важку хворобу намагається допомагати воїнам, співає власні пісні для бійців. Лише вчора йому у Києві вручили нагрудний знак “За вільну Україну. АТО”. Артемко дуже радий такій високій відзнаці його роботи.

Міжнародний День волонтера - це свято кожного, хто за покликом серця допомагає людям

“Я не очікував отримати таку нагороду. Мені вручили нагрудний знак “За вільну Україну. АТО” вчора на нагородженні 90 батальйону. Я не знав до останнього, що буду виступати на концерті. Мені за пів години подзвонили і запросили. Після виступу винесли коробочку, вже потім я зрозумів, що це нагорода. Цей момент я запам'ятаю на все життя.”, - розповідає Артем Харченко.

Поліцейські вручали волонтерам окрім подяк - "Кобзар" Тараса Шевченка

Юний волонтер зізнається, що це його перша нагорода і є свідченням того, що його старання виправдались. Артем дуже пишається відзнакою.

Волонтерів нагородили подяками, квітами та щирими словами захоплення

“Ця нагорода для мене дуже багато означає. Це свідчення того, що моя робота приносить людям радість, вселяє бойовий дух воїнам, дарує доброту і турботу. Після усіх родичів і друзів нагорода є найдорожчою”, - додає Артемко. 

Микола Семенишин також нагороджував активістів

Пропонуємо вашій увазі прямий ефір із святкування Дня волонтера, який підготував Сайт "Є".

Волонтерська діяльність займає чимало особистого часу людей

Артем Харченко подарував присутнім свою пісню

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую