ye-logo.v1.2

Нагороди, подяки і вітання: як у Хмельницькому відзначили День Збройних Сил України

Суспільство 4202
Приймали вітання військовослужбовці Хмельницького гарнізону
Приймали вітання військовослужбовці Хмельницького гарнізону. Фото: автора

Військовослужбовців вітали із професійним святом.

 У Хмельницькому урочистості, присвячені 25-й річниці створення та Дню Збройних Сил України відбулися сьогодні, 5 грудня, в обласній філармонії. У переддень свята військових вітали представники міської й обласної влади, керівники Хмельницького гарнізону.

«У цей день вшановуємо тих, хто стояв у витоків створення нашого війська, і хто нині стоїть на захисті держави, забезпечує мир і спокій наших громадян. Створення Українського війська - важливий крок у становленні держави. Нині наші Збройні Сили незламні і непереможні. Рівень довіри до них завжди був і залишається високим», - зазначив начальник Хмельницького гарнізону полковник Сергій Присяжнюк.

Як він підкреслив, у складі гарнізону є такі потужні підрозділи як 8 окремий полк спеціального призначення, 140 центр спецпризначення, 19 ракетна бригада, 383 полк дистанційно керованих літальних апаратів, які мужньо захищають державу від агресора.

Серед військовослужбовців гарнізону двоє Героїв України: майор Олександр Петраківський та старший лейтенант Євген Зеленський. 169 бійців віддали своє життя, захищаючи територіальну цілісність держави. Пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання.

У залі філармонії зібралось кілька сотень військовослужбовців, які отримали подарунки, подяки і відзнаки від керівників влади області і міста. Бійці кажуть, що за 25 років армія стала іншою і набагато потужнішою.

«Скоро відзначатиму третій рік служби в ЗСУ. В перших рядах мене призвали по мобілізації. Я не відмовлявся, пішов. Зраз захищаю свою країну і свою сім’ю, всіх нас. Упевнений, що Україна буде єдиною і незалежною, і ми повернемося до мирного життя», - каже військовослужбовець Дмитро Таранчук.

Довідка. День Збройних Сил України був заснований постановою Верховної Ради в 1993 році і відзначається щорічно 6 грудня - в день ухвалення закону «Про Збройні Сили України» у 1991 році.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую