ye-logo.v1.2

Сьогодні у Хмельницькому відкриють виставку-проект «Люди Свободи»

Афіша 1647
На виставці будуть представлені не лише фото-, а й відеоматеріали
На виставці будуть представлені не лише фото-, а й відеоматеріали. Фото: УНІАН

Експозиція приурочена до 25-річчя відновлення незалежності України і розповідає про тих, хто своєю працею та боротьбою в минулому столітті, зробили її можливою.

«Люди Свободи» – це спільний проект Українського інституту національної пам'яті і каналу UA:Перший, який вони запустили до 25-ї річниці незалежності. Це історії про 26 людей, які опиралися режимам, яких жорстоко ламали, але які зуміли зберегти свободу в собі і пронести її через часи неволі.

Серед імен: вчений, письменник, перекладач Агатангел Кримський, художник-графік, ілюстратор, автор перших українських державних знаків Георгій Нарбут, режисер й актор Лесь Курбас, поетеса та громадський діяч Олена Теліга, художник Ніл Хасевич, поет Василь Стус, художниця-шістдесятниця Алла Горська, композитор і співак Володимир Івасюк та інші.

26-м героєм виставки став Назар Войтович – наймолодший з Небесної сотні, який загинув від кулі снайпера у 2014 році.

«Виставка побудована здебільшого на ілюстративному матеріалі, ви не побачите тут дуже багато тексту. Завдання тексту – зацікавити людей цими безпосередніми особистостями для того, щоб вони почали шукати додаткову інформацію про них. Найважливіше в цій виставці – це фотографії, і найбільш промовистим елементом цієї виставки є очі цих людей. Очі тих людей, яких ми називаємо Людьми Свободи. Тих, які не зламалися, які боролися. Завдяки яким наша незалежність стала можливою», – пояснив голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Відкриття виставки відбудеться сьогодні, 6 грудня, у Хмельницькому обласному художньому музеї (вул. Проскурівська, 47).

Початок о 16:00.

Герої виставки – поети і політики, військові і музиканти, науковці і художники.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую