ye-logo.v1.2

Більше сотні хмельницьких військових і волонтерів отримали відзнаки

Суспільство 2774
Військових і волонтерів привітали зі святом
Військових і волонтерів привітали зі святом. Фото: автора

А міському голові вручили медаль «За сприяння Збройним Силам України».

 У Хмельницькому сьогодні, 6 грудня, вітали волонтерів і військовослужбовців. Подарунки і відзнаки отримали понад 100 хмельничан, серед яких військові медики, бійці і благодійники.

За словами військових, День Збройних Сил України вони сприймають по-іншому від початку збройного конфлікту на Сході країни. За ці роки військо змінилося і стало іншим.

«Це моє професійне свято, я пишаюся нашими Збройними Силами. Не тими, які були раніше, а якими стали від початку агресії усім нам відомої держави. Я бачу це зсередини, як ЗСУ реформуються. Видно, наскільки військові стали патріотичними. За 8 років на службі відчув це на собі. Є внутрішнє відчуття, що свято більш цінніше для мене», - розповідає військовослужбовець військової частини А3808 Сергій.

«За ці роки багато змінилися. Нова армія, нова форма. Хоча ми звикли до 23 лютого, а зараз святкуємо 6 грудня, день ЗСУ нас, військових, об’єднує. Однак не можу сказати, що нині нам добре святкується, адже частина військових у зоні АТО, на війні. Потрібно бути нам всім там, а не відпочивати», - каже військовий з позивним «Протон», який 19 років служить у ЗСУ.

Жінки зі ЗСУ теж отримали подарунки

Крім військовослужбовців, подарунки вручили волонтерам, які не втомлюються допомагати українській армії і вже стали майже її частиною. Відзначили нагородою з нагоди Дня волонтера також міського голову Олександра Симчишина, який отримав медаль від Міноборони «За сприяння Збройним Силам України».

Відзнака для мера стала несподіванкою

«Спільно з Мистецькою сотнею «Гайдамаки» нагороджуємо бійців АТО, демобілізованих військовослужбовців, волонтерів. За останні роки ці два свята взаємопов’язані, волонтери і вояки стоять плече до плеча. Дякуємо військовим за службу і волонтерам за роботу», - пояснює міський голова Олександр Симчишин.

Маленький волонтер Артем Харченко вперше заспівав під звуки оркестру

З його слів, справжнє волонтерство почалося зароджуватись під час Революції Гідності. У 2014 році волонтери взяли на себе ношу забезпечення армії. Тоді в перші дні війни люди намагались допомогти найнеобхіднішим і вирушали на Схід, не знаючи, що їх там чекає. Також останні роки дали зрозуміти, що Збройні Сили – не просто державна структура, а наші захисники, завдяки яким ми тут мирно живемо.

Військовим вручили подарунки і грамоти

«Нарешті за 25 років незалежної держави створена новітня, вишколена українська армія, яка за це заплатила величезну ціну, але війни без втрат не буває. Дійсно, не можна нехтувати можливістю розвивати далі українське військо», - додає військовослужбовець військової частини А- 2287 Олександр Жаріков.

Відзначили і колектив "Мистецької сотні"

Військові кажуть, що за 25 років ЗСУ здолали надзвичайно важкий шлях, і зараз це сильна армія, достойна свого народу.

Міський голова подякував бійцям

Волонтери майже стали частиною ЗСУ

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую