ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ПОСТИМО СМАЧНО: Перловка з гарбузом і овочами – каша подобається всім

6 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7091
Завдяки обсмажуванню крупи, каша виходить розсипчаста й абсолютно не слизька. Не злипається навіть після охолодження.
Завдяки обсмажуванню крупи, каша виходить розсипчаста й абсолютно не слизька. Не злипається навіть після охолодження. Фото: автора

Або як нагодувати родину за 15 гривень.

Почну з того, що я терпіти не можу перлову крупу. Ніколи не розуміла, як і з чим її можна їсти. Цей рецепт вирішила випробувати заради експерименту. Тим більше, що чоловік перловку любить і давно просив приготувати цю кашу. Скажу відверто, з першої ж ложки я кардинально поміняла свою упереджену думку. Це дуже смачна страва! Крупа мені навіть чимось нагадала модний нині булгур. А гарбуз додає каші солодку нотку. І як я вже зазначала вище – це дуже дешево. Перловка коштує в межах 7 гривень, шматочок гарбуза добра бабця на базарі продала мені за 2 гривні. Ще знадобляться морквина, часник та цибулина. Все! Мінімум витрат, мінімум зусиль – і ви маєте ситну пісну вечерю!

Інгредієнти:
1 склянка перловки (в сирому вигляді),
куркума мелена, імбир мелений,
1 морквина,
1 цибулина,
3-4 зубки часнику,
Сіль та перець – за смаком.


Приготування:
Замочити перловку на 3-4 години. Потім воду злити й крупу промити до чистої води. Відкинути на друшляк, щоб вся рідина стекла.


Гарбуз нарізати кубиками.

Моркву – невеличкими брусочками, цибулю – дрібними кубиками, часник - розчавити ножем та подрібнити.

Поставити на вогонь дві сковорідки, на одну з яких налити трішки олії. Перловку обсмажити на сухій (не забувати постійно помішувати).

Овочі спасерувати на олії на середньому вогні протягом декількох хвилин.


Скласти і перловку і овочі в казанок (краще чавунний, у мене гусятниця).

Залити все киплячою водою у пропорції 1:3 відносно до крупи (тобто на склянку перловки три склянки води). Поставити в духовку при температурі 180°С й готувати до повного википання води (приблизно 40-50 хвилин).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: завдяки обсмажуванню крупи, каша виходить розсипчаста й абсолютно не слизька. Не злипається навіть після охолодження.


 

пісні страви, піст, різдвяний піст, пісна кухня, постимо смачно, пісна кулінарія, каші, крупи та страви з борошна, перловка з гарбузом та овочами, гарбуз

Коментарі:

  Так  Ні, дякую