ye-logo.v1.2

Керівник двох підприємств ухилився від сплати понад 13 мільйонів гривень податків

Суспільство 1428
 Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Фото: Tvoemisto.tv

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський.

Відомості про те, що підприємець ухилився від сплати податків, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли ще у червні 2015 року.

Під час досудового розслідування виявилося, що тоді керівник одного із приватних підприємств області, продав сільськогосподарську продукцію під виглядом власно вирощеної. При цьому він неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства.

Крім того, будучи керівником іншого підприємства, він облікував безтоварні операції з нібито придбання товарів і таким чином ухилився від сплати податку на додану вартість на суму понад 3 млн. грн.

Упродовж 2015 року керівник зазначених комерційних суб’єктів з рахунків зняв більше 45 мільйонів гривень, з яких не сплатив майже 10 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

«Зазначеній особі 06 грудня поточного року повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків на суму понад 13 мільйонів гривень. Досудове розслідування триває. Наразі вживаються заходи щодо встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу» – повідомили у прес-службі прокуратури Хмельницької області.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую