ye-logo.v1.2

Призерам Олімпіади – гроші, учасникам – грамоти та подарунки

Спорт 2030
Перед нагородженням Віктор Флентін з обласного відділення НОКу розповів усіх історію олімпійського руху на Хмельниччині
Перед нагородженням Віктор Флентін з обласного відділення НОКу розповів усіх історію олімпійського руху на Хмельниччині. Фото: автора

Обласна влада через декілька місяців після спортивних змагань у Ріо привітала олімпійців та паралімпійців.

У серпні цього року завершилися чергові літні Олімпійські ігри. У вересні – Паралімпіада. І ось, 8 грудня, обласна влада зустрілася з учасниками цих змагань, щоб відзначити їхні виступи.

Якщо раніше очікувалося, що грошові премії отримають не лише призери, а й ті спортсмени, які посіли 4-6 місця, то… «Планували, що вони отримають по 50 тисяч гривень, а їх тренери – 25 відсотків від цієї суми. Але не змогли внести зміни до відповідної обласної програми, а тому преміюємо лише призерів», - пояснив виконуючий обов’язки начальника управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації Сергій Заяц.

Отож, по 150 тисяч гривень мають отримати паралімпійські чемпіони з футболу Володимир Антонюк та Віталій Трушев. Їхні тренери по 75 тисяч. До речі, тренер Трушева – Василь Коробчук, отримав ще й медаль «За працю і звитягу», якої його в жовтні цього року було відзначено указом Президента України.

Аліна Комащук, срібна призерка Ріо з фехтування на шаблях, отримає премію в 100 тисяч, а Олег Штурбабін – її наставник, 50 тисяч. Веслувальник Дмитро Янчук за «бронзу» на Олімпіаді отримає від облвалди 75 тисяч гривень. Його тренер – Наталія Жиляєва, удвічі менше.

Ну, а решта спортсменів – Марина Бех, Павло Алтухов, Тетяна Гуранська, Інна Грищун, Олександр Пелешенко, Дмитро Чумак, Алла Черкасова, Наталія Легонькова, Аліна Махиня отримали грамоти та цінні подарунки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую