Гаряча тема:
- Війна
Вологий, соковитий пиріг, із цікавим поєднанням спецій, меду і апельсина. До того ж, він корисний, адже до складу входять гарбуз і вівсяні пластівці. Відразу напишу, що ні вівсянка, ні гарбуз у пирозі не відчуваються взагалі!
Інгредієнти:
Тісто:
250 г борошна,
10 г розпушувача,
1/2 ч. л. мускатного горіха,
1/2 ч. л. меленого імбиру,
1/2 ч. л. кориці,
125 г вершкового масла,
230 г меду,
яйце,
1 ст. л. апельсинової цедри,
300 г гарбузового пюре (близько 500 г сирої м'якоті гарбуза),
100 г вівсяних пластівців,
ванілін.
Цитрусовий крем:
150 г вершкового крем-чізу (у мене «Альметте», але можна його зробити і самому використавши сметану 20% близько 500 мл),
80 г цукрової пудри,
2 ч. л. апельсинової цедри,
1 ст. л. соку апельсина.
Приготування:
Гарбуз почистити й нарізати великими кубиками.
Готувати протягом 10 хвилин на паровій бані. Зробити за допомогою блендера гарбузове пюре.
Борошно просіяти. Додати розпушувач, мускат, корицю, ванілін і імбир. Все перемішати.
Додати масло, порізане шматочками, й ретельно перетерти його з борошном. Тепер додати мед, яйце, цедру і гарбузове пюре. Добре перемішати.
Всипати вівсяні пластівці.
Лопаткою замісити м'яке й однорідне тісто. Форму встелити пергаментом, змастити вершковим маслом. Викласти тісто у форму.
Випікати в розігрітій духовці при 180ºС протягом 45 хвилин.
Готовий пиріг охолодити у формі 10 хвилин, а потім перевернути на решітку й залишити до повного охолодження.
КРЕМ: збити крем-чіз (сирний крем) із цукровою пудрою, додати сік, цедру апельсина і збивати ще 3 хвилини.
Крем викласти на охолоджений пиріг. Прикрасити за бажанням натертою цедрою та дольками апельсина.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: щоб приготувати крем-чіз вдома, методом проб і помилок, я зрозуміла, що для цього сиру оптимальна сметана з 20%-ою жирністю. Для приготування слід скласти марлю в 4 шари. Вилити сметану, зав'язати марлю вузлом і підвісити, щоб стікала сироватка. Краще на добу (як тільки перестане стікати рідина, можна знімати).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: