ye-logo.v1.2

Прокуратура взялася за посадовця пенітенціарної служби, який не подав е-декларацію

Суспільство 2016
Перед законом відповідатиме посадовець пенітенціарної служби, який не подав е-декларацію
Перед законом відповідатиме посадовець пенітенціарної служби, який не подав е-декларацію. Фото: sockraina.com

Тривають слідчі дії для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Прокуратура виявила порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» в діях заступника начальника управління – начальника одного з відділів Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області. Чиновник не подав електронну декларацію.

“Посадовець зобов’язаний був подати щорічну декларацію за минулий рік упродовж 60 календарних днів після початку роботи системи електронного декларування. Однак, за результатами моніторингу Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено, що у реєстрі відсутня декларація вказаної особи”, - зазначають у прес-службі прокуратури.

За фактом 08 грудня у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за статтею 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації, в тому числі умисне неподання суб’єктом декларування декларації). Досудове розслідування здійснює слідчий відділ прокуратури області.

Довідково: Стаття 366-1. “Декларування недостовірної інформації”. Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченоїЗаконом України "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації - караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую