ye-logo.v1.2

На Кам`янеччині орендаря землі хочуть змусити платити у дев`ять разів більше

Суспільство 1623
Орендну плату вимагають збільшити до 2 мільйонів гривень на рік
Орендну плату вимагають збільшити до 2 мільйонів гривень на рік. Фото: voxukraine.org

Попередній розмір орендної плати землі становив майже 113 тисяч гривень в рік і не відповідав вимогам Податкового кодексу України.

У Кам’янець-Подільському районі виявили порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар, Кам’янець-Подільська райдержадміністрація ще у 2003 році одному з товариств області передала в оренду понад 66 Га земель запасу. Ці землі розташовані на території Гуменецької сільської ради, і використувувалися для виробничих потреб при здійсненні розробки кар’єру родовищ вапняку.

Однак з’ясувалося, що визначений у договорі розмір орендної плати, який становив майже 113 тисяч гривень в рік, не відповідав вимогам Податкового кодексу України, тривалий час не змінювався, а нормативно-грошова оцінка не визначена. Відтак місцевий бюджет і територіальна громада недоотримувала значну суму коштів.

У прес-службі прокуратури Хмельницької області повідомили, що орендар землі проігнорував пропозицію привести договір у відповідність до вимог нових ставок орендної плати і таким чином добровільно врегулювати питання. Тому місцевій прокуратурі довелося звернутися з позовом до господарського суду з вимогою збільшити орендну плату цієї землі до 2 мільйонів гривень на рік.



 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую