ye-logo.v1.2

В Україні зміниться система оплати соціальних внесків

Економіка 2940

Загальний строк для виплати нарахованого за звітний період ЄСВ - не пізніше 20 числа місяця, що йде за звітним періодом.

Єдиний соціальний внесок – це єдиний платіж до Пенсійного фонду, який міститиме в собі декілька внесків на соціальне та пенсійне страхування.

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про збір і облік єдиного внеску із загальнообов'язкового державного соціального страхування», з 1 січня 2011 року будуть введені деякі зміни в систему оплати соціальних внесків. Тепер його розмір буде залежати від класу професійного ризику виробництва і виду економічної діяльності підприємства.
Новий закон об'єднає в Пенсійному фонді функції збору грошей по всім існуючим сьогодні видам соціального страхування, а також дозволить контролювати їхню виплату. Це скоротить витрати платників внесків і заощадить їхній час, що витрачається на процес здачі звітності. Пенсійний фонд звертає увагу на те, що оплачувати ЄСВ доведеться не однієї платіжкою, а відразу декількома – на розрахункові рахунки, що відкрилися в листопаді у районних Держказначействах.

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую