ye-logo.v1.2

Віктор Байдич "посуне" з посади Святослава Ратушняка?

Суспільство 4659

У НВК №10 проти зміни директора протестують батьки та вчителі

  Справа в тому, що у них намічаються кардинальні зміни: на своє колишнє місце роботи повертається екс-заступник міського голови Віктор Байдич. Виходить так, що теперішній директор Святослав Ратушняк залишиться без свого крісла.
 З цього приводу 13 грудня вчителі та батьки провели загальношкільні збори, куди запросили начальника Хмельницького міського управління освіти Юрія Курманського. Як зазначив Юрій Іванович, усе відбувається в рамках закону. “Якщо хтось йде з виборної посади, то він має право повернутися на попереднє місце роботи або на іншу, рівноцінну посаду, яку пропонує міський голова або, в цьому випадку, управління освіти, та за цілковитої згоди особи. Оскільки ми Віктору Байдичу нічого рівноцінного запропонувати не можемо, а він бажає повернутися на ту посаду, з якої йшов, то має на це повне право, - сказав Юрій Іванович. - Щодо Святослава Петровича, то ми запропонуємо йому ту посаду, з якої він пішов — заступника директора технічного багатопрофільного ліцею. Можливо, влітку в нас з’явиться вакансія директора однієї зі шкіл також, то ми йому й запропонуємо це місце”.
  Вчителі та батьки не в захваті від змін. “За ті роки, що Віктор Байдич був директором, він нічого не зробив для школи. А от Святослав Ратушняк за 1,5 року керування вже встиг чимало зробити. Він людина слова, а не порожніх обіцянок. Ми, принаймні, знаємо, на що йдуть кошти, зібрані з батьків на потреби школи”, - кажуть вони.
  Своє обурення привселюдно висловила “старожил” школи, викладач російської мови Ада Семенова: “Я 25 років працюю в школі, і знала кількох директорів. Але Віктор Байдич “перевершив” усіх. Колись в мене з ним виникла одна неприємна ситуація, він пообіцяв її виправити, але дальше слів справа не пішла. Я знаю, що більшість колективу не хоче, аби він повертався. І ми боротимемося за те, щоб Святослав Ратушняк залишився у нас”.
  Чомусь вийшло так, що на зборах Вітора Байдича не було. Свою відсутність Віктор Григорович пояснив тим, що його не попередили про збори. “Я дізнався про збори вже після їх проведення, коли мені телефонували журналісти. Дуже прикро, що мене не запросили на збори, а обговорювали таке болюче питання за моєю спиною. Я дію згідно закону, яким передбачено повернення на посаду після закінчення терміну перебування на державній службі. Тому логічно, що я повертаюся до НВК №10, де працював до цього”, - прокоментував Віктор Григорович. Щодо можливих судових процесів, то Віктор Байдич запевнив, що боротиметься за свої законні права.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую