ye-logo.v1.2

Понад 10 тисяч прикордонників України – це випускники Хмельницької прикордонної академії

Суспільство 4176
Окрім привітань, керівництво та персонал Національної академії нагородили почесними грамотами і цінними подарунками
Окрім привітань, керівництво та персонал Національної академії нагородили почесними грамотами і цінними подарунками. Фото: автора

13 грудня 2016 року виповнилося 24 роки з дня створення єдиної в Україні академії прикордонної служби.

День народження Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького (НАДПСУ) святкували у приміщенні обласної філармонії.

Це єдиний в Україні вищий навчальний заклад Держприкордонслужби, де готують спеціалістів для забезпечення територіальної цілісності держави, протидії контрабанді, нелегальній міграції та іншій протиправній діяльності на кордоні.

Ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук розповів, що інститут прикордонних військ України створили на базі Хмельницького вищого артилерійського командного училища. А статус академії він набув через три роки – у 1995-му.

«За роки свого існування академія підготувала більше 10 тисяч офіцерів для прикордонного відомства, а також для Національної гвардії, системи міністерства внутрішніх справ і для таких країн як Грузія, Туркменістан, Таджикістан, Молдова… Академія набрала неабиякий темп розвитку, і сьогодні ми розвиваємося за всіма напрямками: це і наукова діяльність, і навчально-матеріальна база, і соціально-побутовий сектор. Адже сьогодні потреба в прикордонниках дуже зросла» – зазначив Олег Миколайович.

На святкування завітало й керівництво Державної прикордонної служби України.

«Національна академія – це фундамент Державної прикордонної служби та інших відомств України. Багато з випускників проходять службу в національній гвардії, працюють в Управлінні державної охорони, Службі Безпеки, Збройних Силах України… Внесок випускників академії в розвиток Служби дійсно колосальний, адже вони вирішують надскладні завдання з охорони та оборони державного кордону», – зазначив Перший заступник Голови ДПСУ генерал-лейтенант Василь Серватюк.

Під час привітання Василь Миколайович також згадав усіх тих, хто загинув у боях за територіальну цілісність та незалежність України.

«Більше двох років в Україні триває неоголошена гібридна війна, внаслідок якої наша країна зазнала значних людських, територіальних та економічних втрат. У районі проведення АТО виконували бойові завдання понад 16 тисяч охоронців кордону. 710 з них відзначено державними нагородами, у тому числі званням ″Герой України″. Нажаль, 67 наших побратимів загинуло. Вічна пам'ять і Слава героям!» – сказав Василь Серватюк.

Після цих слів присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

На святкування 24-ї річниці створення НАДПСУ завітали й представники інших силових структур, керівники вищих навчальних закладів міста, ветерани прикордонники та інші почесні гості.

Окрім привітань, керівництво та персонал Національної академії нагородили почесними грамотами і цінними подарунками. Зокрема, від керівництва ДПС України, вручили сертифікати на озброєння та техніку (32 пістолети і 2 автобуси для перевезення студентів).

Особливі слова вдячності за значний внесок у становлення та розвиток академії пролунали на адресу ветеранів-прикордонників.

З нагоди річниці, керівництву та персоналу академії вручили відомчі відзнаки.

З Днем Народження академії привітав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

«Понад 10 тисяч випускників – це понад 10 тисяч класних якісних кадрів для забезпечення порядку на кордоні. І ми завжди тішимося і хвалимося тим, що саме Хмельницький є столицею прикордонної служби України. Сьогодні ви усі повинні пишатися своїми здобутками, бо за 24 роки їх насправді дуже багато… Бажаю, щоб з року в рік ви піднімали планку своїх досягнень, і до тєї планки обовязково доходили, сил вам, здоров'я, натхнення у роботі і перемоги у війні за незалежність», – побажав міськой голова.

Олександр Сергійович побажав, щоб вихованці академії стали справжніми воїнами і мужніми захисниками нашої держави.

У 2016 році, в рамках програми щодо забезпечення житлом військовослужбовців ДПСУ, сім'ям персоналу академії виділили 32 квартири. Продовжуючи традицію, на урочистому заході сертифікати на житлові квартири вручили ще 7 військовослужбовцям.

Сім військовослужбовців отримали сертифікати на квартири.

Після завершення нагороджень і привітань, на сцені обласної філармонії виступили учасники ансамблю Держприкордонслужби України.

Урочисті заходи з нагоди 24-ї річниці НАДПСУ завершились концертною програмою Академічного ансамблю пісні і танцю Держприкордонслужби.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую