ye-logo.v1.2

Більше 700 подарунків отримають діти учасників АТО області від американської діаспори

Суспільство 4739

Подарунки планують роздати на спеціально організованому концерті 21 грудня.

На Хмельниччині діти учасників АТО незабаром отримають 740 подарунків від діаспори США. Організовувала таку благодійну акцію Спілка Української Молоді, які вже третій рік поспіль виконує бажання маленьких українців з допомогою діаспори. Хмельниччина долучилась до акції вдруге.

“Спілка Української Молоді (СУМ) є основним організатором акції “Теплом зігріємо серця”. Наша організації міжнародна. Ми спільно збираємо подарунки для дітей, чиї батьки служать у зоні АТО, або загинули, також дітям, які вимушено опинилися за територією свого місця проживання. Минулого року Хмельницька область отримала 380 подарунків від діаспори. Цього року ми плануємо роздати набагато більше - 1100 подарунків. З них 740 — це допомога діаспори США, а решта, більше 300, хочемо зібрати тут. Так сталось, що списки доскладались і після узгодження їх із США”, - розповідає координатор акції “Теплом зігріємо серця”, член СУМ, Анастасія Бевза.

Загалом участь в акції беруть Тернопільська, Львівська, Чернігівська, Київська та Хмельницька області, Калуш, Новоайдар, Сквира, Дніпро.  Подарунки складали відповідно до віку і уподобань дітлахів. Організатори кажуть, що сума, на яку орієнтувались замовники — 50 доларів, але є подарунки значно дорожчі.

Анастасія Бевза розповідає, що подарунки коштують більше 50 доларів

“Ми не тільки приймаємо, а й роздамо подарунки. 21 грудня о 17.00 годині в залі університету управління та права організовуємо святковий концерт. Запрошуємо усіх бажаючих долучитися і фінансово, і подарунками, тому що ще є більше 300 діток без них. Не можна, щоб одна дитина отримала подарунок із США, а інша просто пакунок цукерок. Ми намагаємось зробити їх рівноцінними”, - зазначає пані Анастасія.

Після Нового року волонтери повезуть подарунки і допомогу на схід

У Хмельницькій області СУМ співпрацює із ГО “Щасливе материнство” та психологічною кризовою службою в області “Простір”. Списки дітлахів складали разом.

“Ми 2,5 років працюємо із військовими і мобілізованими бійцями, знаємо командирів військових частин. Наша служба дала 480 дітей учасників АТО. Розуміємо, що на концерт 21 грудня приїхати всі не зможуть. Тому просимо допомогти талонами на пальне та власним транспортом, щоб розвести все по домівках”, - додає голова психологічної кризової служби в області “Простір” Марина Маліновська.

Активісти показуть подарунки від діаспори

За її словами, після Нового року волонтери поїдуть в дитячий будинок в Крамторськ, і до військових, які базуються там. Тому хочуть зібрати необхідні речі і для дітлахів, і для військових.

“Нам дали будиночок біль кінотеатру Шевченка, туди запрошуємо хмельничан приносити свій хенд-мейд, а той хто забажає, може його купувати за символічну ціну. Кошти підуть на допомогу. Чимало організацій вже активно підключились”, - додає Марина Маліновська.

У пакунках - одяг, іграшки та солодощі

Свяковий благодійний ярмарок працюватиме з 19 грудня до 5 січня. Запрошують долучитись усіх небадужих. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую