ye-logo.v1.2

Бізнес-форум у Хмельницькому: підприємцям обіцяють до 4 мільйонів гривень з бюджету на компенсацію відсотків за банківськими кредитами На правах реклами

Економіка 2833
Перший бізнес-форум об
Перший бізнес-форум об'єднав у Хмельницькому понад двісті молодих підприємців . Фото: Галини Мельник

Проект об’єднав понад двісті молодих підприємців і тих, хто тільки мріє про власну справу.

У Хмельницькому сьогодні, 14 грудня, стартував перший український бізнес-форум «Україна – країна підприємців». Проект покликаний показати можливості й перспективи для ведення бізнесу та сприяти створенню понад мільйона нових робочих місць по всій країні.

Форум організовують Приватбанк спільно з Українським союзом промисловців та підприємців. Долучаються до нього і представники місцевої влади, які заявляють про свою підтримку і мають наміри компенсувати підприємцям частину відсотків за банківськими кредитами задля створення робочих місць.

Як зазначає директор Південно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Браніцький, ПриватБанк, що надає кредити малому і середньому бізнесу через платформу «Кредити українському бізнесу», запросив українські банки приєднатися до програми фінансування підприємців.

«Ми бачимо потреби, які самі не здатні реалізувати, тому прийшли висновку, що треба створювати не банківську, а надбанківську платформу, до якої може долучитися дуже велика кількість партнерів, - вважає Юрій Браніцький. - Приклади розвитку інших країн не дають інших рецептів створення ефективної економіки без відчутної ролі малого і середнього бізнесу. Та підприємницька жилка, яка закладена чи не в кожному українцю, допоможе витягнути країну з кризи».

«Найціннішим у 3-му тисячолітті є людський потенціал. А ми втрачаємо його на очах. Виїжджають за кордон працівники, і тільки малий і середній бізнес, розвиваючись, може зупинити цей процес, дати відчутний внесок у ВВП», - переконаний банкір.

За його словами, лише на Хмельниччині Приватбанк за час дії програми «Країна успішного бізнесу» (КУБ) профінансовано понад 120 бізнес-проектів. Разом з тим, місцева влада, розуміючи важливість розвитку бізнесу і створення робочих місць, також йде назустріч підприємцям. Як відзначає міський голова Олександр Симчишин, підняття теми, коли підприємець стимулює іншого підприємця в створенні нових робочих міст, дуже потрібне. Головне – підвищити довіру підприємців, які б не боялися робити інвестиції.

«Наразі ми розглядаємо досвід одного з міст України, яке нещодавно на сесії прийняло програму про стимулювання створення робочих місць через відшкодування кредитної ставки для підприємців. Є навіть варіант, коли кожне робоче місце стимулюється матеріальною виплатою - 20-30 тисяч гривень. Ми теж зараз цей варіант вивчаємо, аналізуємо. Цілком можливо, що таку програму запропонуємо депутатам міської ради», - каже Олександр Симчишин. 

«Об’єктивно, міський бюджет може починати з 3-4 мільйонів гривень, для того, аби запускати програму, стимулювати створення робочих місць через відшкодування відсоткової ставки. Хотілося б стимулювати в першу чергу виробництво. Зважаючи на специфіку міста, не забудемо сферу послуг і торгівлю. На розгляд депутатів запропонуємо програму на одній із сесій з початку року, думаю вона буде підтримана», - додає міський голова.

Перший бізнес-форум об’єднав у Хмельницькому понад двісті молодих підприємців і тих, хто тільки мріє про власну справу. З перших рук вони можуть отримати корисні інструменти для спрощення операційної діяльності, індивідуальні консультації від фахівців з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, електронної комерції тощо.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую