ye-logo.v1.2

У Полонному ввели карантин через африканську чуму свиней

Суспільство 2985
У Полонному вживають заходів щодо ліквідації чуми
У Полонному вживають заходів щодо ліквідації чуми. Фото: korrespondent.net

На підприємстві вже загинуло 33 тварини.

 У Полонному на агрофермі «Маяк» виявили спалах африканської чуми свиней. За інформацією облдержадміністрації, всього в господарстві загинуло 33 тварини. За попередніми даними, там утримується близько 5600 голів свиней.

«Надзвичайна подія, яка виникла 15 грудня на товарній свинофермі СТОВ а/ф “Маяк” не вийшла за межі територій об’єкту, не загрожує довкіллю сусіднім населеним пунктам, а для її ліквідації матеріальні і технічні ресурси не перевищують власні можливості», - зазначили в ОДА.

Подію класифікували як надзвичайну ситуацію медико-біологічного характеру, об’єктивного рівня. У Полонській РДА додали, що державна надзвичайна протиепізоотична комісія оголосила свиноферму СТОВ Агрофірма «Маяк» неблагополучним пунктом щодо африканської чуми свиней. Там встановили карантин та 3-кілометрову зону захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним осередком. У зону нагляду входять близько сорока населених пунктів району.

Нагадаємо, з початку 2016 року в Хмельницькій області зареєстровано 5 випадків АЧС в Дунаєвецькому, Летичівському, Новоушицькому, Староконстянтинівському та Полонському районах.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую