ye-logo.v1.2

Футзал. "Сокіл" - "Локомотив": міні-сенсація та забивний Педяш

Спорт 2583
Сокіл ще жодного разу не виграв у Локомотива. І ось це сталося 18 грудня 2016 року
Сокіл ще жодного разу не виграв у Локомотива. І ось це сталося 18 грудня 2016 року. Фото: автора

Відбулися матчі 12 туру чемпіонату України серед команд "Екстра-ліги".

Матч хмельницького "Сокола" та харківського "Локомотива" став заключним у цьому турі, адже всі інші команди провели свої поєдинки напередодні. І він, мабуть, став одним із найцікавішим. А його результат можна назвати міні-сенсацією.

Історія протистоянь хмельницької команди із віце-чемпіоном України налічувала 20 матчів. І жоден із них "Сокіл" не виграв. Лише три нічиї, а решта були поразки. Та статистика ця вже історична. Хмельничанам, нарешті, вдалося здолати "Локомотив".

Микола Білоцерківець (у білій формі) на початку матчу двічі небезпечно пробивав по воротах "Сокола".

Щоправда, перший гол влетів у ворота саме господарів. Та й забив його... Олександр Педяш. Євген Сірий пробивав, кращий форвард "Сокола" хотів перервати політ м’яча і... той від ноги Педяша влетів у сітку воріт Іллі Бакинського. Пропустивши автогол вже на 4 хвилині, хмельничани доволі швидко відігралися. Руслан Шеремета за бокової лінії швидко віддав пас на Педяша і той одразу вразив ворота. Цього разу не свої, а Дмитра Литвиненка. На 8 хвилині хмельничани взагалі вже повели в рахунку 2:1 - і знову в центрі увазі опинився Педяш. Олександр виконував прострільну передачу з ауту на Шеремету, але м’яч влучив у Литвиненка та опинився в воротах "Локомотива".

Гравці "Локомотива" іноді занадто тісно грали з гравцями "Сокола".

Хмельничани вдало діяли в захисті.

Гості намагалися вирівняти становище, але в них мало що виходило в атаці. Натомість хмельничани не зачинилися біля власних воріт, а продовжували шукати "щастя" біля чужих. І на 11 хвилині рахунок став 3:1. Андрій Лисенко, обігравши на фланзі гравця "Локомотива", зробив ривок і згодом віддав пас на Шеремету. Руслан миттю перевів м’яч у ворота.

Харків’яни ж могли розраховувати на гол на 18 хвилині, коли пробивав Богдан Свірідов, але... "Сокіл" врятувала поперечина.

Іноді м’яч просто дивом не влітав у ворота "Локомотива".

У грі "Сокола" з "Локомотивом" було багато боротьби на кожній ділянці майданчику.

Вже після перерви хмельничани одразу ж могли збільшити свою перевагу, але Андрій Лисенко не зміг переграти Юрія Савенка, який ще в першому таймі змінив у воротах Литвиненка. Схожий момент втратив і Артем Рось, який програв дуель Іллі Бакинському. Все йшло до того, що рахунок 3:1 може і зберегтися до кінця матчу, аж поки "інтригу" до матчу не вніс тренерський штаб "Сокола". На 33 хвилині вони вирішили замінити Бакинського на 5 польового гравця. І за якусь мить... хмельничани помилилися, втратили м’яч і Олександр Сорокін вразив порожні ворота господарів - 3:2. Та перевагу в два голи було відновлено через дві хвилини. Тепер вже "Локомотив" пішов із п’ятим, втратив "смугастого" і забивний Олександр Педяш вразив порожні ворота. На 38 хвилині Педяш знову забив. До того ж, двічі! Спочатку після передачу Шеремети, а потім вкотре у порожні ворота. Отож, рахунок став 6:2 і стало зрозуміло, що "Сокіл" перемогу не випустить.


Артем Рось мав шанс в середині другого тайму забити, але не зміг переграти Іллю Бакинського.

За час, що залишався, команди обмінялися ще моментами, а також арбітри вилучили (показали другу жовту картку) Андрію Хамдамову, який тепер пропустить наступну гру в Львові. Ну, а за 3 секунди до сирени, Артем Рось забив останній гол у цьому матчі. Отож, рахунок 6:3 на користь "Сокола".

Отож, хмельничани продовжують посідати 7 місце в турнірній таблиці, маючи в своєму активі 16 очок. Наступний поєдинок "Сокол" проведе 26 грудня в Львові проти діючого чемпіона "Енергії", в якої 22 очки та поточне третє місце в турнірній таблиці.

Справжній герой матчу "Сокіл" - "Локомотив" - Олександр Педяш

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую