ye-logo.v1.2

Зарплата по вакансіях, які пропонує Хмельницька служба зайнятості, - менше двох тисяч гривень

Суспільство 2057
Сергій Черешня розповів про стан ринку праці
Сергій Черешня розповів про стан ринку праці. Фото: автора

Здебільшого це робітничі спеціальності.

З початку року послугами обласної служби зайнятості скористалися 39,2 тис. безробітних громадян. Отримали статус безробітного понад 22 тисячі осіб.

«На сьогодні, 70 відсотків безробітних – це особи з вищою освітою, які були звільнені з підприємств державної сфери в ході реформ. Для Хмельницької області актуальна територіальна реформа, багато звільнень було в об’єднаних громадах», - повідомив директор обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

За його словами, економіка області потребує багато робочої сили, це підтверджується вакансіями робітничих спеціальностей. Загалом кількість вакансій для укомплектування службою зайнятості збільшилася на 20 відсотків і складає близько 20 тисяч.

«Ми не маємо потенційних людей, які могли б заповнити ці вакансії. Перший фактор – це те, що середня заробітна плата по цих вакансіях не перевищує 1870 гривень. Подивимося, що буде в січні при підвищенні «мінімалки». Другий фактор – кваліфікація робітників», - пояснив директор обласного центру зайнятості.

Також він зауважив, що Служба зайнятості запрошує на семінари, тренінги, індивідуальні консультації. Під час їх проведення здійснюється орієнтація безробітних на офіційне працевлаштування, в тому числі, шляхом започаткування власної справи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую