ye-logo.v1.2

Справа «Helix»: свічки за здоров’я компанії, апеляція та потерпілі з Хмельниччини

Кримінал 3926
Дмитро Нагута 29 грудня знову буде в тернопільському суді - з апеляцією про зміну запобіжного заходу
Дмитро Нагута 29 грудня знову буде в тернопільському суді - з апеляцією про зміну запобіжного заходу. Фото: facebook.com/naguta

Дмитро Нагута, який вийшов на волі під заставу в 5 мільйонів гривень, вже створив благодійний фонд.

Після того, як хмельничанина Дмитра Нагуту, одного з засновників «Хеліксу», випустили під заставу, минуло приблизно два тижні. За цей час підозрюваний у створенні фінансової піраміди, так і не спілкувався з пресою, про що обіцяв після судового засідання 4 грудня. Утім, веде активну діяльність на своїх сторінках у соцмережах.

14 грудня Апеляційний суд Тернопільської області мав розглянути зміну запобіжного заходу Нагуті, утім, суд перенесли на 29 грудня. «Сподіваюся, перед новим роком мене виправдають і я поїду додому вільною людиною, - написав Дмитро Нагута у «Фейсбуці». – Інакше суддям доведеться вирішувати складу ситуацію – з одного боку ні в чому не винна людина і без складу злочину, з іншої – навіть не згинаю хто і з чим (невдовзі взнаємо). Подивимося. А поки мені потрібно отямитися та підлікуватися».

Схоже, готується Нагута і до корпоративного відпочинку «Хеліксу», зіркою на якому може стати популярний гурт «Dzidzio». Квиток на свято для «хеліксівців» коштує 2300 гривень. Та, як написано на сторінці «HELIX GROUP», усі, хто прийде на корпоратив зможуть взяти участь в роз’яснювальному семінарі, спікером якого буде… Дмитро Нагута.

А тим часом тернопільська поліція 15 грудня повідомила, що кількість ошуканих зростає. «130 обдурених вкладників ТОВ «Хелікс Кепітал Україна», які втратили більше 15 мільйонів гривень, зареєстрували на сьогодні правоохоронці Тернополя. Проте ця кількість ще не остаточна. Щодня до слідчих надходять заяви від ошуканих жителів Тернопільської, Львівської, Рівненської, Івано-Франківської областей», - йдеться в повідомленні Головного управління Нацполіції в Тернопільській області. І жодного слова про малу батьківщину Дмитра Нагути – Хмельниччину. Адвокат Дмитра Нагути Віктор Петруненко в інтерв’ю «Комсомольській правді в Україні» заявив: «Навіть з’явилася інформація, що 10 грудня в Хмельницький, звідки поки що немає жодного «заявника», на речовий ринок прибула група «тітушок» та почала закликати людей писати скарги на Дмитра».

Журналісти сайту «Є» поспілкувалися з декількома підприємцями різних хмельницьких ринків, чи чули вони щось про «тітушок». У відповідь почули майже одне і те саме: «Це якась нісенітниця».

То чи є скарги на «Хелікс» на Хмельниччині? «Станом на 19 грудня було 18 заяв, - каже речник начальника управління Нацполіції в Хмельницькій області Інна Глега. - Почали звертатися з 5 грудня, відтоді майже щодня хтось приходить із заявою. Суми є різні - від кількох сотень до кількох тисяч доларів США».

Днями Дмитро Нагута у мережі «Фейсбук» поширив фото з церкви. Яке підписав: «За здоров’я нашою з вами компанії HELIX, за здоров’я кожного партнера компанії, за здоров’я всіх, хто вигадав нашу спільну проблему та намагається завадити добрій справі! Господь розсудить, а ми все витримаємо. Ми вже 25 років терпимо...»
Відзначимо, що, за повідомленням тернопільських правоохоронців, у керівників «Хеліксу» (окрім Нагути в справі фігурують ще двоє тернополян) арештовано 30 банківських рахунків, 12 автомобілів загальною вартістю більше мільйона доларів, 7 елітних квартир у Тернополі та столиці, кілька будинків, а також цінні речі та майже 500 тисяч гривень. Загальна сума арештованого майна становить не один мільйон доларів.

Нагадаємо, хмельничанину Дмитру Нагуті інкримінують шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою группою. Йому загрожує позбавлення волі від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую