ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Паштет-намазка із сала «Тарас Бульба»

20 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4443
Прикрашати та доповнювати бутербродики з намазкою можна на свій смак. Мій улюблений варіант — в'ялені томати, французька гірчиця та зелень.
Прикрашати та доповнювати бутербродики з намазкою можна на свій смак. Мій улюблений варіант — в'ялені томати, французька гірчиця та зелень. Фото: автора

Червоний гострий та чорний перчик, часник та апетитна підчеревинка з м’ясним прошарком — смак, запах і колір просто приголомшливі!

Свекруха презентувала шматочок домашнього сальця, а його у нас практично ніхто не жалує. Проте, коли я організувала із нього цю намазочку — закуска щезла вмить. Їли просто — намащуючи на чорний хлібчик у прикуску з першими стравами. Так і виникла ідея оформити паштет так, щоб не було соромно подати на святковий стіл. На виході отримуєте ситні бутерброди, які готувати швидко, недорого й просто.

Інгредієнти:
0,5 кг сала (бажано купувати підчеревину зі щедрим прошарком м’яса),
3-4 зубки часнику,
перець червоний гострий та чорний мелений, паприка, коріандр (можна купити суміш спецій «До сала»),
сіль (за смаком).

Приготування:
З сальця зняти шкірку, помити й просушити. Далі все елементарно просто: перекрутити всі інгредієнти двічі через м'ясорубку з дрібними гратами (уже красиво, і вже дуже апетитно пахне!). Суміш перемішати, посолити за смаком, присмачити спеціями й перекласти в скляну банку (чисту і суху!).

Зберігати в холодильнику. Потім паштет намащувати на хлібчик (краще бородинський із сіхофруктами та горішками!).


Прикрашати та доповнювати бутербродики з намазкою можна на свій смак. Мій улюблений варіант — в’ялені томати, французька гірчиця та зелень. Проте можна використовувати і солоні чи мариновані огірки, маслини та оливки, мариновані шампіньйони тощо. 

закуски, бутерброди, святковий стіл, новорічне меню, сало, паштет-намазка з сала, Тарас Бульба, свиняче сало, бородинський хліб, в`ялені помідори

Коментарі:

  Так  Ні, дякую