Гаряча тема:
- Війна
Якщо ви любите солодку червону редьку чи дайкон, то салатик вам однозначно сподобається. «Узбекистан» дуже схожий на популярний ще за часів СРСР салат «Ташкент». Тільки в останньому присутні ще варені яйця та заправка на основі майонезу. А так технологія приготування і смак дуже схожі. Класичний варіант цієї страви готується на основі білої маргеланської редьки, проте у мене була лише червона Місато (у народі – кавунова, завдяки яскраво-рожевій м'якоті та біло-зеленій шкірці). Вийшло чудово – смачно, соковито і колір дуже яскравий.
Інгредієнти:
150-200 г печеної синячої вирізки (можна вареної),
3 середніх редьки,
2 цибулини,
олія для смаження,
свіжа зелень,
сіль, перець, дрібка цукру.
Приготування:
Відварене або запечене м'ясо нарізати соломкою, кубиками або розділити на волокна руками.
Почистити цибулю і нарізати її півкільцями й обсмажити на олії до прозорості, помішуючи, щоб не пригоріла. Додати дрібку солі та цукру й пасерувати ще хвилинку.
Редьку почистити від шкірки. Натерти її за допомогою тертки для корейки довгими смужками. Перекласти в миску до салату.
Подрібнити зелень (я використовувала для салату петрушку, але можна взяти свіжий кріп або кінзу). Додати до салату, посолити, поперчити й перемішати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: