ye-logo.v1.2

Відголоски матчу «Сокіл» - «Локомотив»: хмельничан звинувачують в ігноруванні рішення дисциплінарних органів

Спорт 1806
18 грудня під час матчу Сокола з Локомотивом глядачів у залі не було, а ось на балконі... були. Через це і виник скандал
18 грудня під час матчу Сокола з Локомотивом глядачів у залі не було, а ось на балконі... були. Через це і виник скандал. Фото: з архіву

У клубі стверджують, що матч пройшов без глядачів, як того і вимагали відповідні органи.

Матч, який відбувся в Хмельницькому 18 грудня, коли місцевий «Сокіл» переміг харківський «Локомотив» з рахунком 6:3, має скандальне продовження.

Цей поєдинок мав бути першим із двох, в якому хмельничани мали грали в рідних стінах без глядачів. Але на балконі спорткомплексу Нацполіції вболівальники були присутніми. Як пояснив президент СК «Сокіл» Іван Гончар, клуб все одно виконав рішення контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України, оскільки у самому залі, який орендує клуб, не було вболівальників. А ось балкон… «є прохідними до залів з дзюдо, інших видів спорту, тому перекрити до них вхід СК «Сокіл» не має абсолютно ніяких юридичних прав», - йдеться в заяві, яку розповсюдив хмельницький клуб.

Заява «Сокола» з’явилася після того, як з’явилося звернення Президентв Асоціації футзалу України Сергія Владика. У ньому, зокрема, вказано: «Гра 18 грудня 2016 р. з харківським МФК «Локомотивом» мала бути першою з двох домашніх, які СК «Сокіл» мав би провести без глядачів. Але адміністрація клубу проігнорувала рішення КДК ФФУ, назвавши його «необґрунтованим та політично-вмотивованим», як і рішення Апеляційного комітету ФФУ. За день до гри офіційний сайт хмельницького «Соколу» сповістив, що «прохід на матч таки буде» і закликав вболівальників «завітати у спортивний комплекс ГУНП заздалегідь». Тож, всупереч рішенням органів футбольного правосуддя ФФУ на матчі «Сокіл» – «Локомотив» були присутніми більше сотні глядачів (без урахування осіб, задіяних в організації та проведенні матчу)…З огляду на це, найприкрішим моментом у ситуації є те, що перше (!) невиконання та ігнорування рішень органів футбольного правосуддя відбувається за безпосереднього потурання керівництва СК «Сокіл». І здійснюється це заради незрозумілих амбіцій, жертвуючи та ігноруючи позицією армії власних справжніх вболівальників хмельницької команди та самих гравців, які стали заручниками ситуації. Я можу зрозуміти усю гаму емоцій гравців, які важко та наполегливо тренуються для досягнення результату, щоб порадувати своїх вболівальників на трибунах та розділити з ними радість своїх перемог, адже саме вболівальницькі емоції та підтримка – це головна енергія та нагорода для футболістів. Але замість цього футболісти змушені грати без вболівальницької підтримки…»

У хмельницькому ж клубі переконують: «СК «Сокіл» повністю виконав вимогу КДК ФФУ і під час матчу у Хмельницькому глядачів у спортивному залі не було (за виключенням осіб, яким дозволено було перебувати у залі). Відповідно до договору оренди зі спортивною спорудою СК «Сокіл» у розпорядження надається ігровий зал, 2 роздягальні та кімната для арбітрів. Усі інші приміщення, в тому числі і балкон є прохідними до залів з дзюдо, інших видів спорту, тому перекрити до них вхід СК «Сокіл» не має абсолютно ніяких юридичних прав».

Нагадаємо, Контрольно-дисциплінарний комітет та Апеляційний комітет Федерації футболу України) зобов’язали «Сокіл» провести два домашніх матчі без глядачів та сплатити 5 тисяч гривень штрафу «за здійснення вболівальниками нацистських скандувань», які мали місце під час матчу МФК «Локомотив» та СК «Сокіл» ще 8 жовтня цього року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую