ye-logo.v1.2

Приватні агрофірми незаконно використовували понад 168 гектарів землі хмельницької пенітенціарної служби

Кримінал 1580
Виправна установа з агровиробником уклала незаконний договір оренди землі
Виправна установа з агровиробником уклала незаконний договір оренди землі. Фото: з архіву

Прокуратура подала до суду три позови.

 Факти незаконного використання земель управління Державної пенітенціарної служби України в Хмельницькій області виявила прокуратура.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Андрія Гаврилика, йдеться про договори підряду вирощування товарної сільськогосподарської продукції, зміст яких суперечить нормам чинного законодавства.

«Встановлено, що у квітні поточного року між виправною установою області та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду вирощування товарної сільськогосподарської продукції.

Відповідно до умов договору, державна установа передала приватному агровиробнику у користування понад 89 гектарів землі, вартість якої більше 3 мільйонів гривень. Вказані землі, які призначені виключно для забезпечення виконання завдання установи, фактично використовуються приватними суб’єктами господарювання з метою отримання прибутку», - пояснюють у прокуратурі.

Як встановили правоохоронці, зазначений договір містить усі істотні умови договору оренди землі. Також у користування приватних структур перейшли землі і інших установ управління Державної пенітенціарної служби України в області, загальною площею більше 168 гектарів вартістю майже 6 мільйонів гривень. Тому в грудні 2016 року прокуратурою області до господарського суду пред’явлено три позовні заяви про визнання недійсними договорів підряду вирощування товарної сільськогосподарської продукції на земельних ділянках.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую