ye-logo.v1.2

Пластуни привезли до Хмельницького Вифлеємський вогонь миру

Суспільство 3622

Вогонь передали міському голові.

Сьогодні, 22 грудня, до Хмельницького привезли Вифлеємський вогонь миру. Передали його містянам скаути. Представники організації “Паст” вручили вогонь очільнику міста — Олександру Симчишину. Мер передав його представникам духовенства, аби вогонь запалав у кожному із храмів Хмельницького.

“Ми долучилися до світової естафети передачі Вифлеємського вогоню миру. В Україні він вперше з'явися в 1998 році. Взагалі, саму акцію започаткувала у 1989 році одна із віденських телерадіокомпаній. Організатори хотіли передати іскорку миру, благополуччя і щастя, щоб вона дійшла до тих людей, які святкують Різдво не в себе вдома, а в сиротинцях, лікарнях. Цього року ми отримали вогонь від скаутів”, - розповідає голова Хмельницького осередку організації «Пласт» Олександр Процун.

Міський голова подякував пластунам. Таку акцію у Хмельницькому вони організовують уже вдрге. Минулого року вогонь передали 6 січня, на православний Святий Вечір.

Хмельницькі дітлахи колядували у кабінеті міського голови

“У цьому році вогонь нам передали за кілька днів до католицького Святвечора. Я його вручу представникам римо-католицької церкви. Сподіваюсь, що в усіх католицьких храмах з сьогоднішнього дня буде горіти Вифлеємський вогонь. Залишимо його і у міській раді, а вже 6 січня передамо православній громаді. Будемо сподіватись, що вогонь дійсно принесе мир, спокій і перемогу на нашу землю”, - розповідає Олександр Симчишин.

Пластуни принесли вогонь до міськради

Довідково: Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Вогонь симфолізує світло тепла, миру, злагоди і сподівання, він мандрує світом, долає кордони і єднає християн у переддень Різдва Христового.Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа. 

До Хмельницького Вифлеємський вогонь привезли уже вдруге

Дітлахи разом із мером підпалили кілька свічок

Вогонь рознесуть по усіх храмах Хмельницького

Сьогодні вогонь передали представникам римо-католицьких храмів міста

Коментарі:

Адміністратор 24.12.2016 20:23

Сергій дякуємо, виправили. Автор писала зі слів мера, можливо, тому й допустили неточність.

Sergey Trasiuh 24.12.2016 17:31

Випрате будь ласка: в м. Хмельницький Вифлеємський вогонь передали не польські скаути а скаути м. Кам'янця-Подільського. Звяжіться з Процуном Олександром. Він підтвердить.

Sergey Trasiuh 22.12.2016 20:28

Вогонь не благодатній а Віфліємський - ви сплутали поняття. Вогонь передавали пластуни м.Кам'янця-Подільського - Романович Оксана та новаки Гуска Микита і Влерія Вишневська. Історично так склалось, що вогонь в Україну передають польські харцери (скаути), а по Україні Віфліємський вогонь передають естафетою з міста до міста. Не хочете писати Кам'янецькі пластуни лишіть пластуни Хмельниччини.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую