ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Оселедець під шубою» увійшов у «топ» екзотичних новорічних страв

25 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3698
Американці описали нашу «шубу» як екзотичний салат для поціновувачів риби
Американці описали нашу «шубу» як екзотичний салат для поціновувачів риби Фото: http://s2.afisha-eda.ru/

Традиційний для багатьох українців салат вважають незвичним та дивним багато кухарів світу.

Американці склали список найнезвичніших страв, які готують у світі на Різдво та Новий рік. Вони описали нашу «шубу» як екзотичний салат для поціновувачів риби. «Selyodka pod Shuboy» –багатошаровий салат, який вживають українці та росіяни в період новорічно-різдвяних свят, – йдеться в описі. – Якщо ви любите рибу, то обов'язково спробуйте ПИРІГ, в якому по черзі викладаються буряк, майонез, картопля, нарізані кубиками яйця і, звісно ж, оселедець».

 

Багато кухарів світу вважають «Оселедець під шубою» дуже дивною стравою. До прикладу, відомий дока кулінарної справи, незмінний суддя «МайстерШеф», Ектор Хіменес Браво взагалі не розуміє, як можна їсти такий салат. А цей кухар, як відомо, за свою практику куштував і жуків, і вужів, і морських свинок.

У топ особливих новорічних страв також потрапили: гусак, якого готують в Німеччині, фарширований яблуками, каштанами і чорносливом; італійська риба в томатному соусі та фарширована (Святвечір в Італії прийнято називати Святом семи риб); філіппінське порося лечон, засмажене на рожні; arroz con gandules – рис з горохом, соусом софріто та часником, який на Різдво їдять у Пуерто-Ріко; знамениті польські pierogi – вареники зі сметаною, шкварками і цибулею.

До речі, найбільший у світі «Оселедець під шубую» приготували в Калінінграді. 500-кілограмовий салат був завдовжки аж 12 метрів! Для його приготування знадобилося 50 кг оселедця, 158 кг картоплі, 98 кг буряка, 94 кг моркви, 10 кг цибулі, 720 яєць та 50 кг майонезу!

Найбільша в світі шуба важила 500 кг й була 12 м завдовжки!


Яким би дивним не вважали нашу «шубу» іноземці, українці люблять і часто готують цей салатик. Кожна господиня має свій фірмовий рецепт. Є декілька варіантів приготування цієї страви і у нашій рубриці «Гурман». Серед них «Шуба в шубці», яка готується в середині французького багету. За основу ж береться не оселедець, а копчена скумбрія. Не менш смачним, але при цьому малокалорійним є салатик «Дієтична шуба». Замість майонезу в цій страві використовується цікавий сирний соус, а одним із компонентів є яблуко.
 

порадник, салат оселедець під шубою, рейтинг незвичних продуктів, найбільша в світі шуба

Коментарі:

  Так  Ні, дякую