ye-logo.v1.2

Хмельницькі патрульні не можуть "побороти" стихійну торгівлю

Суспільство 2533
Боротись із стихійною торгівлею патрульні будуть і у наступному році
Боротись із стихійною торгівлею патрульні будуть і у наступному році. Фото: автора

На порушників склали 26 протоколів.

За рік хмельницькі поліціянти склали на злісних порушників правил торгівлі 26 протоколів, за статеттю 160 "Торгівля з рук у невстановлених місцях". У прес-службі патрульних поліцейських кажуть, що копи намагаються пояснювати, знаходити спільну мову із порушниками. Зізнаються, що стихійна торгівля є, коли нема поряд патрульних. Як тільки копи з'являються - люди розходяться.

"У нас постійно триває робота із несанкціонованою торгівлею, або торгівлею у невстановлених місцях. Більше ефекту досягаємо, коли здійснюємо спільні рейди з міською владою, управлінням торгівлі міськради. Цей рік показав, що коли є рейди, торгівля припиняється. Пішла поліці - торгівля продовжується", - розповідає начальник управління патрульної поліції у Хмельницькому Олег Костенко.

Правоохоронці зазначають, що поки люди будуть купувати, доти будуть ці правопорушення, бо коли є попит, то є й пропозиція, і навпаки. Бувало й таке, коли громадяни купували, наприклад молоко, йшли за ріг і просто викликали поліцію.

"Взагалі дуже важко оштрафувати людей, які продають молоко чи курей на стихійних ринках.Треба мати доказову базу здійснення ними торгівлі. Стояти з молоком на проїзній частині заборонено, а стояти з молоком на тротуарі - дозволено. І навіть те, що особа стоїть із товаром не означає, що вона його продає. Патрульним треба стояти біля імовірного продавця і побачити, як він продає. Тоді вони можуть скласти протокол", - додає речник патрульної поліції міста Роман Мартинюк.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую