ye-logo.v1.2

Як хмельничани працюють в новорічну ніч

Суспільство 2407
У  новорічну ніч не всі святкуватимуть
У новорічну ніч не всі святкуватимуть. Фото: з архіву

Поки одні святкуватимуть, інші працюватимуть.

Новий рік прийнято зустрічати за святковим столом вдома з рідними, або у колі веселих друзів. Але є люди, які в силу своїх професій і у свята мають працювати. Для рятувальників, поліцейських, лікарів «швидкої», акушерів новорічна ніч — це найгарячіша пора роботи.

У новорічну ніч понад 100 поліцейських стежитимуть за громадським порядком у Хмельницькому. Серед них і заступник начальника міського відділу поліції Ігор Кирник. За словами правоохоронця, робота у свято не відрізняється чимось особливим.

«Особливої різниці немає, лише підвищений режим роботи. Це звичайне несення служби. Сподіваємося, все пройде без ексцесів, і люди гарно відсвяткують. У цьому підрозділі я заступаю в новорічну ніч вперше, але раніше вже працював у таке свято. Сім’я розуміє, що то є служба і обов’язок службовий», - каже Ігор Кирник.

Не припиняють працювати у свято медики. У міському перинатальному центрі завжди готові допомогти з’явитися на світ малюкам. Торік в новорічну ніч народилося 13 дітлахів. Головний лікар міського перинатального центру Андрій Ропотан каже, цього року очікується 6-8 родів, але може бути і 4 або 15.

«Ми працюємо в нормальному режимі, але в піднесеній атмосфері. Людей, які народжують цієї ночі, вітають всі, дарять подарунки від міської влади. Хочеться звичайно, щоб не було проблем. Щоб все відбувалося в стандартному режимі, і народжувались здорові дітки. Бригада в нас професійна, лікарі працюють всі добре. А я як завжди в святкові дні тримаю все під контролем», - каже Андрій Ропотан.

Він запевняє, що вживати алкоголь ніхто звичайно не буде, це неприпустимо в лікувальному закладі. Тут щодня народжується нове життя, і процес цей безперервний, тому відповідальність надзвичайно велика.

«Думаю, що це буде 6-8 родів, але може бути 4 або 15, тут не вмішаєшся. Єдине, що є тенденції до переносу, але стимулювати 31 грудня роди не будемо, щоб не красти в дитини цілий рік. Ми готові працювати без проблем», - додає лікар.

Рятувальнику Олексію Пенькову у новорічну ніч випало чергування. Чоловік каже, що не засмутився, бо служба – понад усе.

«Робота – значить, робота. Думаю святкування мине спокійно, ніяких надзвичайних ситуацій не буде, хоча ми, звісно, готові. Сім’я моя сприйняла це нормально, усім звично, що в мене така служба, що у свято я можу не бути з ними, навіть іноді й на дні народження. Я вже потім буду святкувати вдома, 1 січня», - каже рятувальник.

Хмельничанин Володимир Майко працюватиме в новорічну ніч вже не вперше. Каже, що таксист, який хоче заробити грошей, возитиме пасажирів у це свято. Адже традиційно – подвійний тариф.

«Після 12 години включається подвійний тариф. Дуже багато викликів надходить вже десь о 1 годині. Пасажири зазвичай щедрі, платять не тільки подвійний тариф, а навіть більше. Звісно, вони нетверезі майже всі. У центр до ялинки викликів мало, більшість людей їде в гості. Батьків просять привезти, різні моменти бувають», - розповідає таксист.

За словами чоловіка, немає значення, де провести Новий рік, аби лише зустріти його з гарним настроєм.

Нагадаємо, хмельничани у новорічну ніч залишаться без привітання мера, але на майданчику біля кінотеатру імені Т.Шевченка обов’язково відбудеться святкова дискотека, усіх вітатиме Святий Миколай.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую