ye-logo.v1.2

Глінтвей і постільний режим, або Три народних методи як «прогнати» застуду

Здоров'я 4742
Фото: a-betka.in.ua

Підхопивши ГРВІ, бажано дотримуватися постільного режиму, економити сили та енергію та перебувати в теплі

Все більше людей хворіють на грип та ГРВІ. Тому якщо захворіли, поспішайте до лікаря, а не на роботу. При гострому початку (саме так розпочинається грип) лікаря слід викликати негайно. Якщо симптоми наростають поступово і стовпчик термометра не піднімається вище 38 градусів, можна перші день-два лікуватися вдома. Якщо немає високої температури, при перших симптомах можна прийняти гарячий душ або ванну. Прогріти при цьому обличчя, шию, грудну клітку. Після цього укутатися в ковдру, випити гарячого чаю. Якщо немає алергії, до чаю можна додати кілька ложок меду. А ще краще – імбир, він зміцнює імунітет і добре зігріває.

Не забувайте при перших ознаках застуди пити багато рідини. Чим більше і частіше ви п’єте, тим більше шансів в організму на швидке відновлення. А ось палити, вживати каву чи алкоголь небажано. Необхідний також здоровий сон та відпочинок, адже саме у фазу глибокого сну відбувається регенерація імунної системи.
Чого робити не варто

При перших ознаках хвороби не хапайтеся за антибіотики – їх приймають лише за призначенням лікаря. Якщо температура тіла підвищується не більше 38 градусів і якщо дозволяє стан здоров’я – не вживайте жарознижувальні засоби. Така температура потрібна організму для боротьби з вірусом. А зловживання жарознижувальними пігулками лише пригнічує імунітет. Збивати температуру можна тільки в тому випадку, якщо вона перевищує 38,5 градуса або якщо є якісь побічні ефекти, що супроводжують нижчу температуру (наприклад, судоми або сильний дискомфорт).
Треба бути обережними з дітьми – обов’язково при підозрах на застуду чи грип варто проконсультуватися в лікаря.

Людям з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом теж варто звертатися за медичною допомогою.
Взагалі ж як тільки ви помітили перші ознаки застуди, перше, що слід робити – це дати своєму організму відпочити і набратися сил.

Народні методи

Зменшити ризик ускладнень та вберегтися від застуди та грипу можна і народними методами.

Порада 1

Ефективними є овочі, які містять багато фітоцидів — речовин, що пригнічують розвиток небезпечних бактерій. Це хрін, редька, цибуля, часник. Наприклад, терта редька з медом є перевіреним засобом проти застуди, як і лимон з медом.

Порада 2

Якщо ви перемерзли, помічним стане теплий глінтвейн. Адже майже в усіх рецептах присутні цитрусові – апельсини, лимони. А мед і спеції (кориця, гвоздика, імбир, мускатний горіх, чорний мелений перець) позитивно впливають на імунітет.

Народні методи є прийнятними для лікування. Вони допомагають підтримувати стан хворого, а згодом – одужати. Якихось обмежень в такій терапії немає. Безумовно, треба стежити за реакцією, скажімо, на мед чи інші продукти.

Порада 3

Цікаво, що протистояти застуді допоможе грибна юшка та інші страви з грибів. Ці лісові дари сприяють загибелі вірусів та хвороботворних бактерій, що потрапляють в організм.

Підготувала Ольга Мальновська за матеріалами Київського міського центру здоров'я.
 

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:27

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую