ye-logo.v1.2

Волонтери: «Наша ставка – на дітей, любов і мир»

Суспільство 2557
Під час акції «Подарунки від Подільського Миколая в зону АТО».
Під час акції «Подарунки від Подільського Миколая в зону АТО».. Фото: з архіву активістів.

Громадські активісти розуміють, що діти Сходу крім матеріальної підтримки потребують любов та увагу

«Підтримка інвалідів та учасників АТО – Істина Добра» – громадська організація на Хмельниччині, яка нараховує близько сотні офіційних членів і понад тисячу прихильників, з якими співпрацює у різних напрямках. Активісти допомагають колишнім військовим відстоювати їхні права, вирішувати земельні та інші питання, возять продукти, амуніцію та відремонтовані автомобілі воїнам на Схід, а ще – проводять численні мирні акції, спрямовані на об'єднання мешканців різних регіонів. Так, нещодавно активісти повернулися з Луганщини і Донеччини, де влаштовували свято Миколая для місцевих діток.

«Наша мета – донести, що Схід і Захід – разом, що усі ми живемо в одній країні і маємо спільні інтереси. Ми хочемо показати, що йдемо у східні області зі зброєю, щоб захищати інтереси мешканців цих регіонів, а не нав'язувати наші», – пояснює голова організації Валерій Шкуренков.

У рамках акції «Подарунки від Подільського Миколая в зону АТО» члени організації відвідали чимало населених пунктів Східної України. Зокрема, на Луганщині вони привітали зі святом вихованців шкіл-інтернатів у Станиці-Луганській та Новоайдарі, залишили подарунки у Сєвєродонецьку та Сватово, а також відвідали у місцевих шпиталях наших бійців, які були поранені в ході бойових дій на передовій.

Інша група поїхала у Донецькому напрямку, за кілька днів відвідала такі населені пункти: Мар’янка, Авдіївка, Новоселівка, Торецьк, Новоградівка, Маріуполь, Мангуш. Скрізь залишали подарунки, речі, продукти харчування, усе, що активісти зібрали на Поділлі. Також вони завезли відремонтований автомобіль бійцям на передову.

«Ми щиро дякуємо усім, хто підтримав нашу благодійну акцію. Вона піднесла загальний патріотичний дух по всій Хмельницькій області, адже змобілізувала активістів, організаторів, різні колективи, усіх небайдужих громадян, – розповідає Валерій Шкуренков. – За результатами цієї поїздки ми намітили плани майбутньої співпраці. Ми щиро віримо, що таке спілкування та взаємодопомога Сходу і Заходу України зможе принести мир, злагоду і спокій нашій державі!»

Історія «Істини добра» розпочалася навесні 2014 року з роботи невеличкої ініціативної групи, яка збирала кошти і продукти у Кам'янець-Подільському районі. Поступово приєднувалися нові активісти, залучали до співпраці інші регіони Хмельниччини. Налагодили співпрацю з «Новою поштою», яка здійснювала безкоштовну доставку посилок у зону АТО.

У 2015 році з'явилася можливість виділити кошти з Кам'янець-Подільського районного бюджету. Бюджетне фінансування — лише невелика частини коштів, які вдається зібрати, залучивши до співпраці аграрну сферу, підприємців та різні верстви населення.

«Часто хлопці, яким ми допомагали, повернувшись з АТО, приєднуються до нашої організації. Бачачи конкретні справи, вони хочуть допомогти, зробити свій внесок, – розповідають активісти. – Таким чином кількість наших членів постійно зростає, а людей, які нам допомагають, – не злічити».

В організації чітко налагоджена робота в різних сферах. Якщо одні займаються збором коштів та відправленням вантажів на Схід, інші закріплені за земельними питаннями, треті знаються в юриспруденції. Хтось ремонтує автомобілі, хтось налагоджує співпрацю з навчальними закладами. Є координатори, які вивчають питання і вирішують, куди направити людину з конкретною проблемою.

«Ми співпрацюємо з усіма релігійними конфесіями, політичними силами, підприємцями, школами, вищими навчальними закладами. Зараз не той час, коли треба ділитися і сваритися, а слід об'єднуватися і співпрацювати. Якщо кожен буде жити за такими стандартами, чесно і допомагаючи іншим, ми будемо процвітати», – впевнені активісти.

Важливим напрямком роботи члени організації «Підтримка інвалідів та учасників АТО – Істини добра» вважають акції на підтримку мешканців Сходу, особливо дітей. Адже саме від них залежатиме подальший розвиток подій у нашій країні.

«Наша ставка – на дітей, любов і мир», – кажуть вони. Так, на День Закоханих влаштовували акцію «Від серця до серця», до Великодня вихованцям інтернатів та малозабезпеченим сім'ям дарували продуктові кошики, а влітку привезли на Кам'янеччину десять дітей зі Сходу для відпочинку і оздоровлення. Вони відпочивали у санаторії «Лісова пісня», їздили з екскурсіями у Меджибіж та інші цікаві місця.

«І хоча це лише десять дітей, вони побачили, як ми тут живемо, як ставимося до них. Вони приїдуть і розкажуть про це своїм рідним, друзям, а це вже багато людей. А наступного року ми плануємо привезти 40 дітей. І так з кожним кроком рухатимемося до наближення миру», – каже співзасновниця організації Ніна Скавренюк.

Усіх, хто потребує допомоги, а також тих, хто бажає долучитися до добрих справ, просять звертатися в офіси організації: м. Хмельницький, вул. Свободи, 70, кімната 108 (управління сільського господарства) та м. Кам'янець-Подільський, вул. Привокзальна, 30а (ТЦ «Бонус»). Додаткова інформація за телефонами: 067-595-54-32, 098-611-31-06, 097-555-51-32, 096-767-04-52.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую