ye-logo.v1.2

В Україну йдуть сильні морози. Хмельничанам радять грітися у... магазинах, чи на вокзалах

Суспільство 4697
У кінці тижня температура повітря різко впаде на 10-15°C
У кінці тижня температура повітря різко впаде на 10-15°C. Фото: golos-narodu.com.ua

Для тих, хто не має постійного місця проживання, в області діють стаціонарні пункти обігріву.

З 6 січня в Україну різко прийде холодне арктичне повітря, що спричинить істотне зниження температури. Про це «Громадському радіо» повідомила синоптик Наталя Діденко.

Вона зазначила, що 6, 7, 8 і 9 січня температура повітря вдень становитиме -10..-17°C морозу, а вночі опускатиметься до -15..-20°C, місцями -22°C. На Чернігівщині, Сумщині і в гірських районах Карпат холод може сягати навіть -25°C.

Що стосується Хмельницького, то за прогнозом Гідрометцентру, починаючи з 6 січня, температура повітря різко знизиться на 10-15°C.

Уніч з 5 на 6 січня температура повітря впаде на 13-15°C. Фото: meteo.gov.ua

У п`ятницю, 6 січня, очікується -14..-16°C вночі , і -14..-18°C удень. А в суботу (7 січня)позначка термометра вночі опуститься до -16..-18°C, і до -13..-15°C удень.

У зв`язку з похолоданнями, нагадуємо, що у містах і районах Хмельницької області діють стаціонарні пункти обігріву. Станом на 16 грудня 2016 року таких налічувалося147. З їх переліком можна ознайомитися тут.

У Хмельницькому діє лише один стаціонарний пункт обігріву – у центрі реабілітації бездомних (безпритульних) «Промінь надії».

Зі слів Дмитра Білоуса, начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради, цього пункту цілком достатньо, і потреби у мобільних пунктах обігріву населення немає.

«Пересувні пункти обігріву (намети) можуть ставитися на трасах, коли наприклад автобус поломався і потрібно зігріти і нагодувати людей. А в місті можна зайти погрітися в будь-який магазин, на автовокзал, чи на залізничний вокзал. Ніхто ж звідти людей не виганяє. Тому потреби у пересувних пунктах обігріву немає. А що стосується безпритульних, вони можуть звертатися у КП "Промінь надії". Там є лікар, який може оглянути, там і помиють, і нагодують, і теплий одяг дадуть» – пояснив Дмитро Дмитрович.

Центр реабілітації бездомних (безпритульних) «Промінь надії» розташований по вул. Житецького, 22.
Фото: скрін з youtube

У свою чергу соціальний працівник КП «Промінь надії» Неля Мітрофанова розповіла, що до них може звертатися будь-яка людина.

«Ми приймаємо усіх, хто не має постійного місця проживання, незалежно від віку, окрім дітей тільки. Якщо людина звертається, ми надаємо першу медичну допомогу, гаряче харчування, чай, теплий одяг, навіть взуття, якщо розмір підходить, але воно не завжди є.

Пункт працює цілодобово, адже з 18:00 до 9:00 є черговий, який теж може прийняти – на вулиці людина не залишиться. Спочатку вона побуде в ізоляторі, бо ми не можемо знати, може в неї туберкульоз… А на другий день, ця людина має пройти флюрографію у поліклініці чи у тубдеспансері, принести довідку, і за бажання, може у нас залишитися» – розповіла соціальний працівник.

Насьогодні у центр вже звернулося 25 людей. За аналогічний осінньо-зимовий період минулого року було 22 звернення. Зі слів Нелі Миколаївни, це не дуже багато, адже частіще починають звертатися з настанням сильних морозів.

Людмила Савченко, начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру, підтвердила, що таке похолодання в Україні триватиме упродовж 6-9 січня, а потім прийде значне послаблення.

«Звичайно, це не останнє похолодання. Зима ще не перевалила за екватор, попереду лютий. Вона ніби і тепла, але такі різкі похоладання ще можливі», – розповіла «Громадському радіо» Людмила Савченко.

Коментарі:

06.01.2017 11:09

Так, цього року прогнозують справжнб зимову погоду на Різдво http://meteo.gov.ua/

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую