ye-logo.v1.2

В одному з торгових центрів Хмельницького хором заспівали «Щедрика» (ВІДЕО)

Культура 3673
Флешмоб присвятили 100-річчю «Щедрика» Миколи Леонтовича
Флешмоб присвятили 100-річчю «Щедрика» Миколи Леонтовича. Фото: автора

Учасники камерного хору разом з відвідувачами співали «Щедрівку Леонтовича».

Хмельницький муніципальний хор влаштував у торговому центрі різдвяний флешмоб.

Близько п`ятої вечора на першому поверсі ТЦ «Оазис» зазвучала усім відома різдвяна мелодія. Співаки Хмельницького муніципального камерного хору спустилися ескалатором, одягнені у вишиванки, і разом з відвідувачами виконали одну з найпопулярніших обробок «Щедрика» Леонтовича.

Ініціатор заходу Савчук Дмитро, голова товариства збереження історії України «Січ», розповів, що таким чином вони вирішили створити для хмельничан різдвяний настрій.

Флешмоб тривав усього декілька хвилин, та артисти, на прохання волонтерів, заспівали щедрівку ще раз.

«Наприкінці 2016-го виповнилося 100 років "Щедрику" Леонтовича. І так як ми займаємося просвітницькою діяльністю, виникла ідея організувати до Різдва подібну акцію. А Хмельницький камерний хор підтримав її» – поділився Савчук Дмитро.

Трохи раніше Хмельницький муніципальний камерний хор вже брав участь у флешмобі до 100-річчя першого публічного виконання «Щедрика» в обробці Миколи Леонтовича. У листопаді минулого року його розпочав священик, викладач Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу Назарій Давидовський. Семе від цього закладу виклик прийняв хор з Хмельницького.

Відтоді у «#Щедрик100challenge» участь взяли не лише десятки колективів з України, а навіть і з Канади

Уперше «Щедрика» виконав хор Київського університету 1916 року, коли Микола Леонтович працював у Києві. Цей твір став настільки популярним, що зараз у різних країнах світу «Carol of the Bells» виконують як колядку на Різдво.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую