ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському в школах і садочках втричі зросла захворюваність на скарлатину

Здоров'я 2640
Найчастіше від скарлатини  страждають діти 2-10 років
Найчастіше від скарлатини страждають діти 2-10 років. Фото: vidpoviday.com

Лікарі б’ють на сполох.

У Кам’янці-Подільському в листопаді-грудні 2016 року втричі зросла захворюваність на скарлатину, порівняно з 2015 роком. Про це повідомила інфекціоніст міської дитячої поліклініки Наталія Кібрік.

З приходом зими лікар-інфекціоніст констатує ріст дитячих інфекцій в школах, дитячих садках, таких як скарлатина, вітряна віспа. І якщо вітряна віспа завжди реєструвалась на високих цифрах серед дітей у садочках, то захворюваність на скарлатину в листопаді-грудні 2016 року виросла в 3 рази порівняно 2015 роком.

Як нагадала Наталія Кібрік, проявляється скарлатина підйомом температури тіла та болем у горлі, ангіною, на 1-2 день хвороби з’являється характерна висипка, збільшуються підщелепні або шийні лімфовузли. Скарлатина може протікати в легкій формі, або в середній, тяжкій, септичній формі. У разі своєчасного звернення до лікаря скарлатину успішно лікують.Якщо цього не зробити або зробити невчасно, хворому можуть загрожувати ускладнення зі сторони серця, нирок.

За словами медиків, одним із способів профілактики цієї інфекції є вологе прибирання приміщень, провітрювання, кварцування класів, груп в садках, коридорів.

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:26

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую