ye-logo.v1.2

Із виставою "Альберт, або Найвища форма страти" до Хмельницького приїде письменник Юрій Андрухович

Культура 2142
Прем
Прем'єрні покази «Альберта» відбулися на великих українських фестивалях — АртПоле, Meridian Czernowitz та ГогольFest. Фото: vikna.if.ua

Вистава поєднує в собі текст, виконуваний самим автором, з ілюстраціями.

 У Хмельницькому 29 січня відбудеться вистава «Альберт, або Найвища форма страти», створена за однойменним оповіданням Юрія Андруховича. У центрі дійства — історія винахідливого шахрая Альберта Вироземського, який погоджується віддати душу дияволу аби уникнути смертної кари. Але підписана кров'ю угода не спрацьовує — й одного осіннього дня року 1641-го його привселюдно спалюють посеред львівської площі Ринок.

Як повідомляють організатори, цей твір поєднує текст, прочитаний і прожитий автором на сцені, з ілюстраціями, і не лише графічними, але й музичними — від автентики до фрі-джазу. Письменник Юрій Андрухович, музиканти Уляна Горбачевська/Марк Токар й художники Анатолій Бєлов/vj-group CUBE постійно взаємодіють наживо, і кожен визнає право партнера на несподіване соло. Твір не має застиглої форми. Режисерка Оля Михайлюк запевняє, що в січні ми зможемо побачити нову версію: «буде більше чорного гумору, але й світлі епізоди спробуємо зробити ще чистішими, тобто в нашому чорно-білому з’явиться більше відтінків».

Прем’єрні покази «Альберта» відбулися на великих українських фестивалях — АртПоле, Meridian Czernowitz та ГогольFest. А його перший тур Україною припав на період, коли розгорнулися події Майдану. Так, 21 лютого 2014 р. «Альберт» був єдиною виставою, яку не відмінили в Києві. В той вечір був аншлаг.

Вистава розпочнеться 29 січня о 19 годині в приміщенні Хмельницького академічного обласного театру ляльок (вул. Проскурівська, 46).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую