ye-logo.v1.2

Як у Хмельницькому пограли в "дворовий футбол": від Лунтіка до "старих хлопців" (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3915

За кубок та футбольний м’яч позмагалися вісім самобутніх команд.

Вісім команд, в яких по 5-7 гравців, зібралися в Хмельницькому, щоб взяти участь в одноденному турнірні з міні-футболу. По суті, пограти в "дворовий футбол", в який влітку ганяють діти в дворах, де є майданчики. Усі учасники - просто шанувальники футболу, які не є професіоналами, а займаються ними у вільний від роботи чи навчання час. Тому, можливо, і назви цих команд були доволі несподіванними.

Їх поділили на дві групи. У першій грали ФК "Штучка", "Old boys", "Раково-Сіті" та "Єдність". В іншій - "Лунтік", "Моноліт", "Фанат" та "Команда". Після чого усі команди потрапили до серії плей-офф, в якій й вирішували, хто ж піде додому в статусі переможця.

Чимало команд мали не досить звичні для футболу назви.

Щоб усе було чесно, матчі обслуговував справжній арбітр.

Долю третього місця вирішили в серії пенальті.

Турнір, між іншим, влаштували... хмельницькі програмісти, які торік створили сайт та додаток для мобільного телефону, який дозволяє зібрати в одному місці різних людей, яких об’єднує бажання пограти в футбол. Їхнім сервісом активно користуються в США та Таїланді. Прижився він і в Хмельницькому.

"Ми вирішили, що слід провести подібний турнір не лише для тих, хто користується нашим додатком, а й для усіх любителів пограти в футбол, - каже один із організаторів змагань Тарас Ляпун. - Ось і закликали усіх доєднатися. Сподіваюся, подібні змагання будемо проводити частіше".

Команди "Лунтік" та "Раково-Сіті" зустрілися в грі за 3 місце.

Ну, а в матчі за "бронзу" зустрілися "Лунтік" та "Раково-Сіті". Напружений матч завершився унічию, а тому переможця визначали в серії пенальті. Футбольна лотерея була схильною до команди з назвою мультипликаційного героя - 7:6.
За перемогу ж в турнірі боролися ФК "Штучка" та "Old boys". Примітно, що ці команди грали між собою на груповому етапі. Тоді "старі хлопці" поступилися 1:2. У фіналі ж гравці "Штучки" знову виявилися сильнішіми, і знову з рахунком 2:1. Отож, саме їм і дісталися не лише кубок, а й футбольний м’яч.

Фіналісти не мали власної форми, а тому грали в тренувальних майках.

Артем Панасенков (у салатовому) з ФК "Штучка" став кращим бомбардиром, забивши 6 голів. 

Кубок та футбольний м’яч - головні трофеї незвичного турніру.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую