ye-logo.v1.2

Більше 150 скелелазів приїдуть на змагання до Кам’янця-Подільського

Афіша 2518
У Кам
У Кам'янці-Подільському 13-15 січня відбудеться перший етап дитячого кубку України зі скелелазіння. Фото: alpin.km.ua

Участь у змаганнях візьмуть діти віком від 10 до 19 років.

У Кам’янці-Подільському 13-15 січня відбудеться перший етап Всеукраїнських юнацьких змагань зі скелелазіння «Різдвяний болдеринг-2017».

Такі змагання почали проводити з 2010-го року, але тоді це був молодіжний чемпіонат області. Статус етапу кубку України він отримав лише через два роки – у 2012-му. І за цей час юнацькі змагання зі скелелазіння стали найбільшими у Західній Україні.

Цьогоріч спробувати свої сили до Кам’янця-Подільського приїде більше півтори сотні учасників. Наймолодшому – всього 4 роки.

«На сьогодні зареєстровано 167 учасників з близько 23 міст України. Приємною несподіванкою стала велика кількість заявок зі Львова – в наймолдодшій групі до половини спортсменів. Також є великі команди з Києва, Харкова, Дніпра, Одеси і з нашої області. А з інших міст (Кривий Ріг, Чернівці, Краматорськ, Сєвєродонецьк, Южноукраїнськ та ін.) – від 3 до 5 учасників» – розповів Олександр Томашевич, голова Хмельницької міської федерації альпінізму та скелелазіння.

Також він пояснив, що офіційно є п’ять вікових груп: 18-19 років, 16-17 років, 14-15 років, 12 років і 10-11 років. Однак організатори ввели ще дві неофіційні додаткові групи для наймолодших учасників 2010-го і 2008-2009-го років народження.

«Увечері 13 січня змагатимуться будуть ось ці дві наймолодші неофіційні групи. 14 січня відбудеться кваліфікація офіційних груп, а в неділю – фінали. У фінал потрапить по 6 дівчат і 6 хлопців з кожної вікової групи» – розповів Олександр Томашевич.

Точна дата другого етапу всеукраїнських змагань покищо невідома, але фіналістів точно прийматимуть у Запоріжжі.

Оскільки усі офіційні скелелазні старти проводяться на штучних конструкціях, і взимку – у закритому приміщенні, спортсменів прийматиме клуб «Скелелаз» (м. Кам’янець-Подільський, вул. Годованця).

Початок змагань – о 9:00.

Організатори обіцяють цікаві траси, гарні призи та святкову атмосферу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую