ye-logo.v1.2

Де знайти майже триста мільйонів гривень: петиція про будівництво ще одного корпусу дитячої лікарні "пішла" на розгляд

Економіка 2411

Електронна петиція «Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні» менш ніж за місяць набрала необхідну кількість голосів.

"Станом на 16 січня 2017 року електронна петиція «Будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні» менш ніж за місяць набрала 1024 голосів при мінімально необхідних 1000 голосів, - повідомили у Хмельницькій обласній раді.

Петицію має розглянути профільна депутатська комісія з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення, і в разі позитивного рішення, депутати і облдержадміністрація будуть шукати кошти на будівництво лікувально-діагностичного корпусу.

В облраді кажуть, що за підрахунками, які департаменту охорони здоров'я, які проводили там у 2013 році, на будівництво лікувально-діагностичного корпусу тоді треба було 99 мільйонів. Але зараз, враховуючи інфляцію і курс долара, до якого "прив'язані усі ціни", суму попередніх підрахунків треба множити на три, відповідно, треба буде знайти майже триста мільйонів гривень. 

Концепцію створення повнопрофільної Хмельницької обласної дитячої лікарні ухвалено ще у 2011 році. Згідно з концепцією, проект мав реалізовуватися у три етапи: будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу на 110 ліжок на прибудинковій ділянці лікарні (перша черга будівництва); будівництво неонатального корпусу на 75 ліжок на території Хмельницької міської дитячої лікарні; а також реконструкцію існуючого стаціонарного корпусу під обласну дитячу консультативну поліклініку, стаціонарні відділення, харчоблок та овочесховище (друга черга будівництва).

Проте кошти, необхідні для проведення відповідних робіт так і не були виділені. 

Петицію зареєстрували депутати обласної ради Олександр Савчук, Неоніла Андрійчук та Віталій Олуйко. 

«Хмельницька обласна дитяча лікарня була створена у 1958 році і налічувала 75 ліжок. На сьогодні в лікарні 250 ліжок за 11 профілями у 7 відділеннях. Однак, всупереч вимогам законодавства, у структурі обласної дитячої лікарні відсутній повний спектр медичних служб для надання допомоги дітям краю. Так, обласні структурні підрозділи розпорошені між 6-ти спеціалізованими медичними закладами як міського, так і обласного рівня. А це не сприяє раціональному використанню медичного потенціалу в інтересах здоров’я дітей області.

Щороку послугами Хмельницької обласної дитячої лікарні користуються понад 40 тисяч дітей з різних куточків нашої області», – йдеться у петиції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую