ye-logo.v1.2

Аби зменшити аварійність, хмельницьким водіям покажуть, як впоратися із засніженими дорогами й ожеледицею

Суспільство 1549
Водіння в зимовий період має свої особливості.
Водіння в зимовий період має свої особливості.. Фото: ukr.media

Автолюбителів запрошують потренуватися в екстремальному водінні.

 Цієї неділі, 22 січня, хмельницькі автолюбителі влаштовують навчально-тренувальний збір з екстремального водіння в зимовий період. На спеціальному майданчику можна буде потренуватися їздити засніженою дорогою та оминати перешкоди. Долучитися може будь-хто, дуже недосвідченим безкоштовно даватиме поради інструктор.

Як пояснює голова громадської організації «Хмельницький автолюбительський клуб» (ХАЛК) Володимир Огойко, такі заняття в Хмельницькому відбуваються вже третю зиму поспіль. Він наголошує, що це не курси, а збір людей, які хочуть попрактикуватися водити автомобіль в складних умовах, на закритій території.

«Можна буде проїхати умовну трасу і спробувати саме свій автомобіль у різних ситуаціях, які можуть виникнути в зимовий період, тобто на слизькій чи засніженій дорозі. Для потреби можемо надати інструктора, який розкаже, як правильно вийти з заносу чи виїхати з снігового замету», - розповідає Володимир Огойко.

З його слів, водіння в зимовий період має свої особливості. Аби не наражати на небезпеку себе й не пошкодити автомобіль, головне – дотримуватись правил дорожнього руху.

«Потрібно дотримуватися швидкісного режиму, бачачи перешкоду перед собою - перемет чи лід, треба зменшити швидкість. На самій перешкоді не гальмувати і не газувати. Потрібно відчувати свій автомобіль, знати, як він поводиться в різних ситуаціях. Для цього й проводимо такий збір», - додає Володимир Огойко.

Для усіх учасників обов'язково при собі мати посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб, страховий поліс. Також можна бути просто глядачем або ж пасажиром автомобіля учасників.

Збір відбудеться на території обласного регіонального сервісного центру МВС 22 січня о 10 годині (вулиця Західна Окружна, 35).

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую