ye-logo.v1.2

Чоловік незаконно орендував більше 267 гектарів землі на Хмельниччині, прикриваючись фермерством

Суспільство 1370
У прокуратурі кажуть, що чоловік і не збирався займатися фермерством
У прокуратурі кажуть, що чоловік і не збирався займатися фермерством. Фото: з архіву

Договори оренди визнали недійсними.

 Хмельницька місцева прокуратура виявила факти неправомірного набуття права користування великою площею сільгоспугідь на території Летичівського району.

Як повідомив начальник Летичівського відділу місцевої прокуратури Денис Гуменний, у жовтні 2014 року мешканець одного з сіл Хмельницького району уклав дев’ять договорів оренди земельних ділянок, площею понад 267 гектарів для ведення фермерського господарства.

«Як з’ясувалось, в орендаря відсутня будь-яка сільськогосподарська техніка, а фермерське господарство створено лише через чотири місяці після укладення договорів оренди, незважаючи на те, що земельні ділянки надані саме з цією метою», - зазначили в прес-службі прокуратури.

Крім того, всупереч вимогам чинного законодавства, орендар не надав жодних доказів щодо обґрунтування розмірів бажаної земельної ділянки, а також наявності права на безоплатне одержання земельних ділянок у власність. Самі ж земельні ділянки розташовані на значній відстані одна від одної, що унеможливлює їх раціональне використання.

Як додають у прокуратурі, це підтверджує, що насправді чоловік хотів лише використати процедуру пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду без земельних торгів.

Відтак, місцева прокуратура звернулася у суд з позовними вимогами до Летичівської райдержадміністрації, Головного управління Держземагентства в області та орендаря про визнання недійсними розпорядження, наказу і укладених на їх підставі договорів оренди. Наразі позовні вимоги судом задоволено, а земельні ділянки вартістю понад 6,5 мільйона гривень підлягають поверненню державі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую