ye-logo.v1.2

У справі побиття пікетувальників у Білогір'ї досі нікому не оголосили про підозру

Суспільство 1562
Правоохоронці досі нікому не оголосили про підозру
Правоохоронці досі нікому не оголосили про підозру. Фото: з архіву

За фактом відкрили три кримінальних провадження.

Весени у Білогір'ї під стінами підприємства ТОВ “Білогір’я-молокопродукт” мітингувальники розгорнули наметове містечко. Протестувальники вимагали сплатити борги за молоко, яке постачалося на підприємство. Та 29 вересня мітингувальників розігнали правоохоронці. Після того, активісти прийшли під стіни Нацполіції області з вимогою відставки начальника ГУНП області Миколи Семенишина, який нібито дав відповідне розпорядження.

“У Білогір’ї був мирний пікет, - перед початком акції в Хмельницькому розповів сайту “Є” її організатор Сергій Скоробогатий . – Хлопці спали в наметах. На них налетів «Грифон» та побив». Це сталося 29 вересня о 7-ій ранку. А «вказівку» «розігнати мітингарів», на перконання учасників сьогоднішньої акції протесту, дав керівник обласної поліції Микола Семенишин”.

Тоді Семенишин заявив, що вказівку щодо побиття селян чи інших громадян ні він, ні керівники інших підрозділів ГУНП у Хмельницькій області, не давали.

“Порушено кілька кримінальних проваджень. Проводяться відповідні слідчі дії, нікому не оголошено про підозру. Прокуратура встановлює всі дані, що поставили під сумнів законність працівників поліції, які виконували ухвалу суду і в рамках кримінального провадження виконали відповідні слідчі дії. Ми проінформуємо громадськість про результати вказаних кримінальних правопорушень”, - повідомив Микола Семениши під час прес-конференції, підсумовуючи результати роботи за минулий рік.

За його словами, наразі відкрили кримінальне провадження за ознаками статті 206 зі значком 1 “Протидія законній господарській діяльності”, кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем з боку службових осіб ТОВ “Білогір’я-молокопродукт”, та кримінальне провадження за статтею 365 “Перевищення службових повноважень працівниками поліції”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую